Gemeenteraad kijkt terug op 2018

CU_Henk_van_Soest.jpgmaandag 01 juli 2019

In juni behandelde de gemeenteraad de Jaarstukken van de gemeente. Dat zijn de overzichten van behaalde resultaten en de inkomsten en uitgaven van de gemeente over het jaar 2018.

Onze fractie vindt dat er hard is gewerkt, met als uitkomst een fors aantal mooie resultaten. Maar tegelijk zien we dat vooral bij de Jeugdzorg en de Wmo de uitgaven alsmaar toenemen. Terwijl het geld dat de gemeente krijgt van het Rijk minder wordt. Er was een tekort van circa 3,5 miljoen in 2018. Dat konden we nog opvangen, wij vinden dat de zorg voor jong en oud goed moet blijven. Voor 2019 en volgende jaren moeten maatregelen worden genomen om de kosten weer beheersbaar te krijgen. De gemeenteraad praat daar over bij Kadernota op 8 en 9 juli, als het college de plannen voor 2020 bekendmaakt.

Verder hebben we tijdens de Verantwoordingsmarkt een oordeel gegeven over de prestaties van de  o.a. Veiligheidsregio (brandweer, politie en GGD), IW4, de Omgevingsdienst en nog een aantal andere organisaties. In een marktopstelling werden de cijfers toegelicht. Dat was goed en helder. Door raads- en commissieleden werden er kritische vragen gesteld, wat natuurlijk ook goed is.

De gemeenteraad besloot in te stemmen met de cijfers over 2018.

Labels

« Terug naar homepage

Reacties op 'Gemeenteraad kijkt terug op 2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Oudere berichten

« Vorige Volgende »

oktober 2020

september

juli

juni

mei

april