SYNTUS UTRECHT VERDIENT EEN COMPLIMENT

compliment syntus.jpgdinsdag 05 maart 2019

Goed en toegankelijk openbaar vervoer is belangrijk voor iedereen. Voor studenten en forensen, maar ook voor ouderen en mensen met een beperking. Syntus Utrecht maakt werk van toegankelijkheid. Zo leveren zij een waardevolle bijdrage aan mobiliteit en zelfstandigheid. Dat verdient een compliment. Arne Schaddelee, lijsttrekker voor de ChristenUnie bij de Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht, en kandidaten Kees de Heer en Arjan Koerts deelden het compliment uit.

Twee jaar geleden kwam Arjan Koerts, gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Veenendaal en kandidaat voor de Provinciale Staten Utrecht, in gesprek met Syntus over het thema toegankelijkheid. Dit was naar aanleiding van een negatieve ervaring van Arjan tijdens het verlenen van assistentie door een chauffeur bij een busrit. Arjan is zelf rolstoelgebruiker en dit incident haalde de landelijke media . Het bleef niet bij excuses en een goed gesprek. Binnen een jaar lanceerde Syntus een campagne voor chauffeurs en reizigers over het reizen met de rolstoel. Ook ging Syntus aan de slag gegaan met het verbeteren van de informatievoorziening voor mensen met een visuele of auditieve beperking.

De eisen die aan de vervoerder worden gesteld door de provincie als opdrachtgever staan toegankelijkheid en voldoende tijd voor assistentie soms in de weg. Ondanks dat besloot Syntus van toegankelijkheid een prioriteit te maken. Dat verdient waardering en een compliment.

De ChristenUnie zal zich er de komende jaren inzetten voor voldoende openbaar vervoer dat bovendien schoner en toegankelijker wordt. Het is belangrijk dat de vervoerder ruimte heeft om hierin te investeren. Dat begint met het bieden van de juiste voorwaarden en het stellen van de juiste eisen

« Terug

Reacties op 'SYNTUS UTRECHT VERDIENT EEN COMPLIMENT'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari