Met sprongen vooruit!

Afbeelding bij bijdrage website over besluit PS Rondweg-Oost.jpgvrijdag 22 februari 2019

Op 18 februari hebben de Provinciale Staten Utrecht in hun vergadering een besluit genomen over de Rondweg-Oost. En er is heel goed nieuws voor Veenendaal. De provincie Utrecht zal een grote investering doen in de mobiliteit in onze gemeente. Onze wensen voor verbreding van de Rondweg-Oost en het aanleggen van een ongelijkvloerse kruising ter hoogte van de Prins Clauslaan komen in vervulling

De Provinciale Staten hebben ook veel aandacht gevraagd voor de leefbaarheid voor de inwoners die in de buurt van de Rondweg-Oost wonen: de maximale snelheid wordt 70 kilometer per uur, snelheidsbeperkingen en slimme mobiliteit worden nadrukkelijk onderdeel van de inrichting van de Rondweg-Oost. Snelheidscontroles zullen helpen om doorstroming te bevorderen en overlast en onveilige situaties te voorkomen. Daardoor wordt de uitstoot van vervuilende stoffen en geluid zo laag mogelijk. De ongelijkvloerse kruising ter hoogte van de Prins Clauslaan is een grote stap vooruit voor de bereikbaarheid van Veenendaal Oost. De provincie heeft een royaal gebaar gemaakt voor de financiering van al deze maatregelen.

Wij hopen dat de toenemende overlast van opstoppingen op de Rondweg-Oost snel aangepakt kan worden. Bovenal blijven we ons als ChristenUnie inzetten op de doorlopende metingen van lucht- en geluidskwaliteit, verduurzaming van vervoersmiddelen, verbetering van het openbaar vervoer en het stimuleren van het gebruik van de fiets!

« Terug

Reacties op 'Met sprongen vooruit!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.