Van wens naar werkelijkheid

39CB7396-F130-4EF2-9FE4-5CDA064E3CD0.jpegmaandag 04 februari 2019

Vrijdagmiddag 1 februari was de gemeenteraad uitgenodigd om op locatie de in aanleg zijnde autotunnel aan de Voorpoort en fietstunnel nabij de treinovergang aan de Nieuweweg-Noord te bezichtigen. Hoe bijzonder daar te zijn, met in gedachten dat wij vanuit de fractie van de ChristenUnie 10 jaar geleden voor deze onderdoorgangen onder het spoor hebben gepleit. Want veiligheid en bereikbaarheid vinden wij belangrijk.

Het was november 2009 dat wij als fractie in de raadscommissie een consultatiebrief met vragen ter behandeling hebben aangeboden. Een van onze vragen betrof de stand van zaken met betrekking tot de Voorpoortvariant, de ontsluiting bedrijventerrein De Batterijen naar de Klompersteeg. Het was de wens dat er een fietstunnel zou komen en het overige autoverkeer door de ondertunneling via de Voorpoort onder het spoor zou worden geleid.

Op die manier kon de Nieuweweg-Noord autoluw worden gemaakt en de bereikbaarheid van Veenendaal en het winkelcentrum beter worden geborgd.

Op 1 februari 2019 waren vanuit de fractie van de ChristenUnie Sanny Brunekreeft, Henk van Soest en Tineke Bette bij deze raadsexcursie aanwezig. In de mooie ambiance van het Grebbeline bezoekerscentrum heeft onze wethouder Engbert Stroobosscher de aanwezigen welkom geheten. Vervolgens hebben de projectleider van ProRail en de projectleider van de gemeente Veenendaal een interessante toelichting gegeven. Na de inhoudelijke informatie zijn wij naar de beide tunnels gegaan. Door de projectorganisator van Bam zijn we breed geïnformeerd over de imposante werkzaamheden die tot nu toe zijn gerealiseerd. 

Het is was dan ook werkelijk imposant om in de autotunnel, die 1400 ton weegt, te staan. Als de weersomstandigheden het toelaten, zal vanaf april 2019 de auto’s gebruik kunnen maken van de nieuwe Voorpoorttunnel. Het is de verwachting dat de fietstunnel in oktober of november klaar is.

« Terug

Reacties op 'Van wens naar werkelijkheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.