De waarde van groen

Afbeelding Koninklijke Van Ginkel Groep.jpgmaandag 10 december 2018

Groen krijgt steeds meer aandacht. In het verleden was groen goed genoeg als opvulling voor tuin en perk, maar die tijd is voorbij. Terecht wordt grote aandacht besteed aan duurzaamheid en economische waarde van alles wat groeit en bloeit. Maar ook vanwege verbetering van luchtkwaliteit, gezondheid en klimaat. Voor die kennis en kunde op het gebied van duurzaam groen, zijn de raadsleden Willem van Braak, Jeroen van Esseveld en Tineke Bette, wethouder Engbert Stroobosscher en politiek secretaris Erik Timmerman d.d. vrijdag 7 december op werkbezoek geweest bij de Koninklijke Van Ginkel Groep in Veenendaal. Dit familiebedrijf, met meerdere vestigingen in het land, bestaat al 115 jaar.

Door algemeen directeur Wim van Ginkel en Bert Masselink, hoofd algemene zaken hebben wij, door presentatie en vraagstelling, de vele diensten van dit prachtige groenbedrijf leren kennen.

Wij zijn o.a. geïnformeerd over tuinaanleg en tuinonderhoud, dak- en terrastuinen, zwemvijvers en waterpartijen, boomverzorging, gevelbeplanting, terreininrichting en natuurontwikkeling. Maar ook zaken zoals design en construct met als voorbeeld bomen voor de indrukwekkende, circulaire woontoren in Amsterdam.

Daarnaast werd ons met veel enthousiasme over het sociaal bedrijf Rosa Novum verteld, dat onderdeel uitmaakt van de  Koninklijke Van Ginkel groep. Rosa Novum heeft een maatschappelijke missie en wil de positie van mensen met een arbeidsbeperking verbeteren. Dit doen ze door zinvol, betaald werk te bieden in groen en omgevingsbeheer. De kiem van dit besluit lag voor een deel in de geschiedenis die Wim van Ginkel zelf heeft meegemaakt. Bij zijn opa en vader kwamen ouders aan de deur vragen of er werk was voor hun zonen. Het ging vaak om jongens die goed met hun handen waren, maar niet zo goed konden leren.  Nu zijn het gemeenten die langskomen vanwege mensen die onder de participatiewet vallen en niet zonder hulp aan de slag komen. Voor die mensen is Wim van Ginkel met Rosa Novum gestart.

Na de informatie en presentatie volgde een uitgebreide rondleiding door het prachtig pand, de voormalige Rooms Katholieke kerk aan de Nieuweweg-Noord. Dit kerkgebouw is met eerbied voor haar geschiedenis verbouwd tot een vergader- en kantorencomplex van het hoveniersbedrijf.

Het werkbezoek aan de Koninklijke Van Ginkel Groep was zeer waardevol!

« Terug

Reacties op 'De waarde van groen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

Geen berichten gevonden