Besprekingen nieuw college Veenendaal van start

afbeelding gemeentehuis Veenendaalmaandag 16 april 2018

De besprekingen om te komen tot een nieuw college voor de gemeente Veenendaal zijn op vrijdag 13 april van start gegaan. Op advies van informateur Wouter de Jong onderhandelen ChristenUnie, VVD, SGP en ProVeenendaal met elkaar om te komen tot een nieuw college voor Veenendaal. Wouter de Jong is door de onderhandelende partijen gevraagd om ook het formatieproces te leiden.
De onderhandelende partijen hebben hun vertrouwen uitgesproken in Wouter de Jong en om die reden hem tijdens de eerste vergadering gevraagd om als formateur de onderhandelingen te begeleiden. Hij heeft deze opdracht aanvaard.

Goed begin

In het eerste gesprek werd kort teruggeblikt op het debat van 12 april over het verslag van de informateur en de gevoerde verkennende gesprekken. Ook is er een tijdschema voor de komende bijeenkomsten vastgesteld. Verder is er verkennend gesproken over de onderwerpen die tijdens deze onderhandelingen aan de orde komen.

Beoogde wethouders

Aan de gesprekken nemen van iedere partij twee vertegenwoordigers deel, waaronder de kandidaat wethouders. Dit zijn Engbert Stroobosscher (ChristenUnie), Dylan Lochtenberg (VVD), Marco Verloop (SGP) en Martijn Beek (ProVeenendaal).

Transparant

De onderhandelende partijen hebben afgesproken zorg te dragen voor een transparant proces, waarin voldoende ruimte is voor de inbreng van zowel de gemeenteraad als de samenleving. Op welk moment en in welke vorm zal de komende weken duidelijk worden.
Formateur Wouter de Jong kijkt tevreden terug op de start van besprekingen. “Ik constateer dat er op een open en constructieve wijze met elkaar is gesproken. Met respect voor ieders uitgangspunten, meningen en standpunten. Dat is een goed begin.”

De beoogde coalitiepartijen streven ernaar om in de tweede helft van mei de gesprekken af te ronden.

« Terug

Archief > 2018

Geen berichten gevonden