ChristenUnie wil de zondagsrust behouden, ook in de wijken

Koopzondag terug op de agenda in Veenendaalwoensdag 20 december 2017

De ChristenUnie Veenendaal zal donderdagavond 21 december tijdens de raadsvergadering een amendement indienen op het initiatiefvoorstel van Lokaal Veenendaal en de PvdA over de koopzondag. Dit initiatiefvoorstel gaat over 12 koopzondagen in het centrum van Veenendaal. Daarnaast willen deze partijen een wekelijkse zondagsopening voor supermarkten, food gerelateerde winkels en bouwmarkten in heel Veenendaal. Wij zullen tegen het hele voorstel stemmen, maar verwachten nu al dat een meerderheid van de raad helaas wel voor het initiatiefvoorstel is. Om die reden proberen wij, door het indienen van een amendement, de zondagsrust in elk geval in de wijken te behouden.

Door een wekelijkse koopzondag toe te staan voor supermarkten, food gerelateerde winkels en bouwmarkten komt er namelijk op zondag ook een enorme druk te liggen op de leefomgeving in de wijken waar dit soort winkels en bouwmarkten aanwezig zijn. Niet alleen door winkelbezoek, maar ook door extra vrachtverkeer voor laden en lossen op de zondag.

De Leinweberstraat nemen we als concreet voorbeeld. Die straat heeft al de hele week overlast van verkeer rond de supermarkt en zal met dit initiatiefvoorstel ook op zondag deze overlast gaan krijgen.

Wij gunnen heel Veenendaal de waardevolle mogelijkheid van collectieve rust op zondag, goed voor bezinning, ontspanning en sociale contacten met familie en vrienden. 

Wordt ons amendement aangenomen dan hebben we in ieder geval de zondagsrust in de wijken kunnen behouden.

Labels

« Terug naar homepage