Wandelen met God

Veenendaal
Wandelen met God

Beste ##firstname##,

Eerder deze week heeft u al een extra nieuwsbrief gekregen, waarin we een dringende oproep doen rond de vacatures in het bestuur. Ook in deze nieuwsbrief nogmaals de oproep: Wilt u alstublieft nadenken over een bestuursfunctie? We hebben u nodig! Voor meer informatie rond de diverse bestuursfuncties, kunt u altijd een e-mail sturen naar bestuur@veenendaal.christenunie.nl

Wilt u voor het werk van onze fractie, maar zeker ook voor de vervulling van de bestuursvacatures bidden?

ChristenUnie Veenendaal activiteiten

Wilt u of jij ook dagelijks op de hoogte blijven over welke onderwerpen er gesproken word en welke activiteiten er plaats vinden? Volg ons dan op onze socials Facebook, Twitter en Instagram. 

Heeft u een specifieke vraag of zou u ook graag eens mee willen denken over een bepaald onderwerp? Benader gerust eens een van onze fractieleden hier  Zij gaan graag met u in gesprek.

Kijk ook op de website bij "Gast van de fractie". Wellicht is het iets voor u om een raadscyclus mee te lopen met de fractie om op die manier het politieke werk van dichtbij te ervaren. 

De volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief zal eind maart 2024 verschijnen.

Wandelen met God

Wentel uw weg op de Here

Het loopt lekker in Veenendaal

Heb je dat wel eens, dat iemand vraagt hoe het gaat met de uitvoering van je plannen? En dat je dan kunt zeggen. Het loopt lekker! Je zou willen dat alles lekker loopt. Lopen is niet vanzelfsprekend. Voor veel mensen is het niet weggelegd. Voor anderen komt het niet direct bij ze op. Er zijn gemakkelijker manieren om ergens te komen en ook snellere.

De komende weken zal de gemeenteraad zich buigen over de visie op mobiliteit in Veenendaal. Daarin is meer ruimte voorzien voor wandelaars en fietsers. Veenendaal loopt best wel lekker. We zijn een hele compacte stad. Het centrum is lopend voor vrijwel iedereen binnen een half uurtje bereikbaar. Het buurtwinkelcentrum, meestal binnen 10 minuten.

Wandelen heeft zoveel voordelen. Het is zo ontzettend goed voor je gezondheid. Je leert je woonomgeving heel goed kennen. Het is de goedkoopste manier om van A naar B te komen. Je hebt maar weinig ruimte nodig. Je veroorzaakt geen lawaai of schadelijke stoffen en de kans dat je een ander al wandelend schade toebrengt is bijna nul. Ook leuk: als je wandelt heb je snel contact met iemand anders en loop je soms samen een eindje op.

God wandelde al met Adam in het paradijs. Wandelen is ook een heerlijk moment om God te ontmoeten, voor bezinning, om te luisteren. Wandelen met God!

Het loopt lekker in Veenendaal en we zetten ons er voor in om het nog veiliger en toegankelijker te maken voor wandelaars. ik hoop dat we elkaar wat vaker “tegen het lijf” lopen.

Roelof Mulder, raadslid

 
Minder geld voor de toekomst van Veenendaal. Denk mee!

Minder geld voor de toekomst van Veenendaal. Denk mee!

Vanaf 2026 wordt het lastig voor wat betreft de financiën van Veenendaal. Er komt dan minder geld vanuit Den Haag voor de taken die we uit moeten voeren. Wellicht maakt een nieuw kabinet daar nieuwe afspraken over maar vooralsnog kunnen we daar niet vanuit gaan. We moeten in dat geval voor de komende jaren 7 tot 12 miljoen bezuinigen op de Veenendaalse begroting.  

Keuzes maken

Als ChristenUnie gaan we ons daar de komende tijd ook op bezinnen. Uiteraard kijken we daarbij naar datgene wat voor ons essentieel is en zullen we zoeken hoe we het goede kunnen behouden. Als fractie willen we willen we u daar op een later moment graag bij betrekken. Maar ook als gemeenteraad vinden we het belangrijk om te luisteren naar onze inwoners. Wat is voor u belangrijk of waar kunnen we mee stoppen? We zullen keuzes moeten maken en dat doen wij graag samen! Maak daar ook gebruik van! 

Denk mee!
Hoe kan dat?

  • Via de website van de gemeente: https://www.veenendaal.nl/nieuws/minder-geld-voor-de-toekomst-van-veenendaal
  • Tot 24 maart staat het mailadres toekomst@veenendaal.nl open voor ideeën van organisaties, bedrijven en elke Veenendaler.
  • 20 maart: De dag van Veenendaal in de hal van het gemeentehuis. Hier kunt u tussen 11 tot 20 uur in gesprek met directie, wijkmanagers en ambtenaren die het beleid maken.
  • Ook kunt u de gemeenteraad  op verschillende momenten in de winkelcentra ontmoeten en met ons meedenken.

U mag ons uiteraard (graag!) ook direct een mail sturen via fractie@veenendaal.christenunie.nl

Werkbezoek aan Mozaïek 0318

Op woensdagmiddag 3 februari lopen Sanny Brunekreeft, Rosita Bussink en Jeroen van Esseveld de kantoren in van Mozaïek 0318. Tegelijkertijd stormen kinderen naar binnen die komen oefenen voor een koortje wat de komende weken in de diensten van deze nog jonge kerk zal optreden. Wij worden ontvangen door Gerda te Roller. Zij is in deze kerk verantwoordelijk voor serve en care. Hieronder valt alles op het gebied van pastoraat en diaconaat. Want de grote en nog groeiende kerk krijgt heel wat verzoeken binnen die door een klein team van betaalde krachten maar een veel grotere groepen vrijwilligers wordt gedaan. 

Lees verder

Antwoorden op schriftelijke vragen rond soevereinen

Onlangs vroeg Sanny Brunekreeft bij het college na of er zicht is op de ontwikkeling van soevereinen/autonomen in Veenendaal. Er blijken 2 situaties bekend te zijn.Uit de antwoorden:"Het college ziet de risico’s en deelt de zorgen. Het is een kwestie van tijd totdat er meer voorbeelden zichtbaar worden in Veenendaal. Er wordt zorgvuldig afgewogen wanneer en op basis van wat, zorg of interveniëren door de gemeente gepast, gewenst of noodzakelijk is.

Lees verder

Een stage bij jubilerend Onder Ons

"Ik kan de 19e wel"

En dus viel ik met m'n neus in de boter op het jubileumfeest van Onder Ons in Veenendaal. Met enige regelmaat draai ik vanuit m'n rol als raadslid van ChristenUnie Veenendaal een paar uur of een dagdeel mee bij initiatieven of bedrijven om te zien en te horen wat er speelt en wat er gebeurt. Meestal als zomerstage in een tijd waarin er minder vergaderingen van de raad zijn.
Lees verder

Veiligheid is niet vanzelfsprekend

Het nieuws over de flatbrand in Valencia, cyberaanvallen, natuurrampen en laatst ook het plaatsen van een explosief in de Tuinstraat, doen ons beseffen dat veiligheid niet vanzelfsprekend is. Wij zijn dankbaar voor het werk dat de veiligheidsregio Utrecht (VRU) verzet voor onze veiligheid. De VRU zorgt onder andere voor een goede opleiding voor brandweermensen. Het vak van brandweer wordt steeds veelzijdiger en incidenten complexer en risicovoller. Een goede en continue opleiding en paraatheid is daarom van groot belang.

Lees verder

Online sessie met minister Harbers over de 4e route

Vandaag heb ik meegedaan aan de online sessie met minister Harbers over de 4e route voor verkeersvliegtuigen over midden Nederland. Je kunt de sessie terugkijken bij Nieuwspoort Het was erg informatief en geeft alle aanleiding om ons de komende jaren op dit thema te laten horen. We hebben zeker nog invloed op wel of geen vliegtuigen boven ons hoofd.

Lees verder