Opdat wij in vrijheid zouden leven

Veenendaal
Opdat wij in vrijheid zouden leven

Beste ##firstname##,

We maken ons op voor de Europese verkiezingen van 6 juni. Morgen komen we om 10.00 uur samen op het Ronde Erf om samen met Pieter Grinwis campagne te voeren. Van harte welkom! We maken ons verder op voor de Kadernota, waarin we stevige financiële keuzes zullen moeten maken. Wilt u bidden voor de goede keuzes?

Ook in deze nieuwsbrief nogmaals de oproep: Wilt u alstublieft nadenken over een bestuursfunctie? We hebben u nodig! Voor meer informatie rond de diverse bestuursfuncties, kunt u altijd een e-mail sturen naar bestuur@veenendaal.christenunie.nl

Wilt u voor het werk van onze fractie, maar zeker ook voor de vervulling van de bestuursvacatures bidden?

ChristenUnie Veenendaal activiteiten

Wilt u of jij ook dagelijks op de hoogte blijven over welke onderwerpen er gesproken word en welke activiteiten er plaats vinden? Volg ons dan op onze socials Facebook, Twitter en Instagram. 

Heeft u een specifieke vraag of zou u ook graag eens mee willen denken over een bepaald onderwerp? Benader gerust eens een van onze fractieleden hier  Zij gaan graag met u in gesprek.

Kijk ook op de website bij "Gast van de fractie". Wellicht is het iets voor u om een raadscyclus mee te lopen met de fractie om op die manier het politieke werk van dichtbij te ervaren. 

De volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief zal eind juni 2024 verschijnen.

Opdat wij in vrijheid zouden leven

Opdat wij in vrijheid zouden leven

Vrijheid is niet zo vanzelfsprekend. Kijk maar eens om je heen: Oekraïne, Gaza, Nigeria, Darfur, Noord-Korea, allerlei protesten op universiteiten en ga zo maar door. We hebben deze maand onze vrijheid gevierd in Nederland, maar kunnen nooit achterover leunen. Voor je het weet wordt de vrijheid bedreigd. Vrijheid in fysieke zin, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en nog meer vrijheden staan onder druk!

Volgende week zijn er Europese Verkiezingen en gaat onze partij die verkiezingen in met de slogan "Jouw vrijheid, onze missie" Gaat u ook stemmen volgende week? Tegen veel meningen over Europa in, zullen we toch moeten strijden voor een goede samenwerking om juist op het gebied van vrijheid één front te vormen. Dat kan op het gebied van defensie zijn, bestaanszekerheid, voedselzekerheid en ook op het gebied van het omgaan met toenemende stromen asielzoekers. Dan zien wij vrijheid uiteraard niet als het verdedigen daarvan door de grenzen te sluiten. Oog voor de nood van de vluchteling hoort bij onze missie! Maar een betere verdeling in Europa en duidelijker zijn in wie echt welkom is, zal nodig zijn.

In dat alles mogen we luisteren naar Gods Woord. Dat leert ons dat Christus ons bevrijd heeft, opdat wij in vrijheid zouden leven (Galaten 5). Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren hebben ons daar de afgelopen periode weer duidelijk bij bepaald. Is die vrijheid ook jouw missie? Zijn wij een leesbare brief van Christus' bevrijding? Laten we dat Anja Haga en allen die meewerken aan de Europese Verkiezingen toebidden! Gezang 227 LVK zingt het zo mooi:

Gij maakt ons, Jezus, waarlijk vrij, U minnen, U begeren wij, God die ons aller Schepper zijt en mens in ’t kernpunt van de tijd.

Hoe heeft de liefde U vervuld, Gij neemt op U ons aller schuld, de wrede dood hebt Gij doorstaan, van ons het sterven weggedaan.

Willem van Braak, raadslid

 

Financieel weerbericht: zwaar weer verwacht!

Het zal u niet ontgaan zijn dat Veenendaal, financieel gezien, in zwaar weer zit. De vooruitzichten zijn niet zo goed, er moet bezuinigd worden én er moet extra geld binnenkomen.

Lees verder

Bezoek aan Overstag

De raadsleden @sannybrunekreeft en @willem_van_braak zijn op bezoek geweest bij Overstag. Simpel gezegd is Overstag de overkoepelende zorgafdeling van de scholen voor voortgezet onderwijs in Veenendaal. Zij vangen leerlingen op die om allerlei redenen vastlopen in het reguliere onderwijs. Dan kan je denken aan leerlingen die depressieve of psychische klachten hebben, gedrags-/ of motivatieproblemen hebben, thuiszitten, hoogbegaafd zijn, of om andere redenen (tijdelijk) niet meer functioneren binnen een reguliere setting.

Lees verder

Moeders in gesprek met moeders

Vrijdagmorgen 24 mei hebben Lea (raadslid) en Margreta (schaduwraadslid ChristenUnie Veenendaal) verlaat Moederdag gevierd met moeders uit Veenendaal. In Onder Ons kwamen ruim 25 moeders en oma’s en 1 vader (vanuit Veens) samen.

Lees verder

Nieuwbouw Zuivelspoor

Het Stationskwartier: inmiddels is het al een mooie stadswijk aan het worden. Afgelopen jaren heeft deze wijk een grote transformatie meegemaakt. Industrie heeft hier namelijk plaatsgemaakt voor extra woningen in Veenendaal. Deze woningen zijn hard nodig.

Lees verder