Een leven lang leren

Bibliotheek Veenendaaldinsdag 31 mei 2016

Op woensdagmiddag 25 mei hebben Henk van Soest, Jos van den Berg, Tineke Bette en Peter van Veluw een werkbezoek gebracht aan de Bibliotheek. Dit in het kader van informatie ophalen bij de culturele instellingen vanwege de ontwikkelingen rondom de plannen voor een nieuwe cultuurnota en de voorstellen vanuit het college bij de Kadernota.
We zijn door de directeur Mieke van Dijk en naaste medewerker Loes Ike gastvrij ontvangen en hebben tekst en uitleg gekregen betreffende hun visie op de nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast zijn wij geïnformeerd over de toekomstplannen die de Bibliotheek zelf heeft op het gebied van de educatieve taken in het kader van ‘Een leven lang leren’.

De bibliotheek gaat uit van vijf kerntaken: leren, lezen, informeren, ontmoeting & debat en kunst &cultuur. Daar gaan Mieke van Dijk, de medewerkers en de vele vrijwilligers vooruitstrevend, vrolijk, verrassend en verkennend mee aan de slag.

In 2015 waren 15.107 personen lid van Bibliotheek Veenendaal waarvan 9.657 jeugdleden en 5.450 volwassen leden. En verder zijn in 2015 223.789 bezoekers van De Cultuurfabriek geregistreerd.

 “Cultuur vormt een wezenlijk onderdeel van onze samenleving. Als Bibliotheek hebben wij een belangrijke maatschappelijke en sociale functie. Daarnaast willen wij blijven investeren in goede samenwerking, o.a. met de andere culturele instellingen die aan het Kees Stipplein gevestigd zijn”, aldus Mieke van Dijk.

De bibliotheek Veenendaal is gevestigd in een gebouw met grote allure en de manier waarop de directeur en haar team inhoud geeft aan de taken in de lijn van ‘Een even lang leren’, daar kunnen we als Veenendaal met recht trots op zijn.

Tineke Bette

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden