Een factor van betekenis

Afbeelding bij bijdrage werkbezoek Volksuniversiteitmaandag 18 april 2016

Op woensdagmiddag 13 april hebben de fractieleden Dick Roodbeen, Jos van den Berg, Tineke Bette, Peter van Veluw en Henk van Soest een werkbezoek gebracht aan de Volksuniversiteit. We hebben in een van de zalen van het Spectrum het gesprek gevoerd met de heren Wytze Woudsma, directeur en Albert van Kooten, bestuurslid van de Volksuniversiteit.

Sinds 1973 is er in Veenendaal een cursusaanbod waarbij cursisten kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Was eerst de benaming ‘Veenendaal maakt Veenendaal wijzer’, sinds 2005 is het de Volksuniversiteit Veenendaal. Maar nog steeds met dezelfde doelstelling om een toegankelijk cursusaanbod te bieden waarbij het gaat om de educatieve en sociale functie. Het leren en ontmoeten zijn in de deelname aan het cursusprogramma een factor van betekenis.

Naast het cursusaanbod worden ook debatten en (reis)lezingen georganiseerd.

Omdat mensen ook online lessen kunnen volgen en de nieuwe locatie op het Cultuurplein parkeerkosten voor de cursisten betekent, is het aantal cursisten in de laatste jaren gedaald. Op allerlei wijze wordt gezocht naar besparingen en kansen, maar de mogelijkheden om extra inkomsten te creëren zijn maar minimaal.

Dat de Volksuniversiteit in Veenendaal met een beperkte staf het toch voor elkaar krijgt om ruim 200 cursussen te organiseren, is een groot compliment waard!

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden