Zeker verkiezingen hè, want anders zie je jullie niet.

Foto Johan Bladdinsdag 18 februari 2014

Het blijft een vreemd iets. Verkiezingen. Een tijd waarin de politieke partijen hun best doen om bij de kiezer in de gunst te vallen. We willen zichtbaar zijn. Tijdens een campagneactiviteit is er steevast wel één passant die de opmerking maakt: “Zeker verkiezingen hè, want anders zie je jullie niet.”

Is dat eigenlijk wel terecht? Zijn wij als ChristenUnie onzichtbaar voor Veenendaal, voor onze leden? Laten we eens terugkijken naar wat we de afgelopen periode hebben gedaan, wat eigenlijk niets te maken had met de komende verkiezingen. Regelmatig kunnen onze leden door bestuur en fractie bijgepraat worden op onze ledenvergadering. Ieder jaar staan we op de eerste zaterdag op de markt om warme chocolademelk en iets lekkers uit te delen. We organiseren regelmatig werkbezoeken waarbij iedereen welkom is. Ik noem er een paar: speelgoed van Manen, de Voedselbank Veenendaal, Zorgboerderij familie van de Fliert, open dag naar de Tweede Kamer, CJG de Twijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om de raads- en commissievergaderingen te volgen. Op de publieke tribune, maar ook via internet. Ik kan me voorstellen dat dit voor velen alleen aantrekkelijk is als er een thema wordt besproken dat de persoonlijke interesse wekt. Gelukkig verschijnen er daarom ook regelmatig artikelen in de pers, maar ook op onze eigen website. Onze leden ontvangen daarnaast regelmatig onze nieuwsbrief.

De komende periode zult u ons, samen met de andere politieke partijen, in ieder geval nog vaker zien. Op de website vind u onze agenda met de activiteiten waarbij onze partij betrokken is. U bent daar uiteraard van harte voor uitgenodigd en mocht er nu tijdens een activiteit iemand zeggen: “Zeker verkiezingen hè, want anders zie je jullie niet.” Dan zal mijn antwoord zijn: “Heeft u de ChristenUnie niet gezien de afgelopen periode? Mogen we dan uw emailadres, Twitternaam, Facebook of LinkedIn profiel noteren. Want we houden u graag persoonlijk op de hoogte waar u ons kunt vinden.”

Johan Blad

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden