ChristenUnie Veenendaal/Renswoude heeft een nieuwe bestuursvoorzitter

Voorzittersoverdrachtdonderdag 16 januari 2014

De ChristenUnie Veenendaal heeft sinds woensdag 15 januari 2014 een nieuwe voorzitter, politiek secretaris en penningmeester. Johan Blad heeft de voorzittershamer overgedragen aan Joas Duister. “Ik ben zelf klaar voor de actieve politiek en weet dat ik bij Joas de ChristenUnie in goede handen achterlaat. 1 februari ga ik mee naar ons landelijk UnieCongres, niet meer als voorzitter, maar als gewoon lid. Dat voelt best vreemd.” Joas Duister is sinds 2012 politiek secretaris en was daarvoor actief bij de ChristenUnie Nijmegen. Deze ervaring en ook zijn opleiding bestuurskunde zorgen ervoor dat Joas vol vertrouwen aan deze nieuwe functie en periode begint.

Op 15 januari is ook Hans Riepma benoemd als bestuurslid. Hij heeft in het verleden al vele jaren ervaring opgedaan als bestuurslid in Doetinchem. Hans zal op korte termijn de taken van Herman van Braak overnemen als penningmeester. Nelleke Bouwman-Feith heeft ervoor gekozen om na haar periode in de gemeenteraad het bestuur te komen versterken in de rol als politiek secretaris. De benoeming van Nelleke zal dan ook pas geeffectueerd worden als zij geen raadslid meer is (per 1 april). Recent is Martin de Bruin al benoemd als secretaris. Gertjan van der Kaaden heeft deze rol tijdelijk vervuld, maar kan met de komst van Martin ook al zijn taken met een gerust hart overdragen.

Nu de ChristenUnie-leden Renswoude besloten hebben om op 19 maart ook mee te doen aan de verkiezingen, is er ook gezocht naar een bestuurslid met de speciale portefeuille Renswoude. Dit bestuurslid werd gevonden in Ewoud Vosse.

“Als ik naar dit bestuur kijk, naar Martin, Hans, Nelleke en Ewoud, dan zie ik dat we naast verjonging ook de nodige ervaring en expertise hebben binnengehaald. Een bestuur waarmee we zeker onze taak kunnen vervullen in de drukke campagneperiode, maar ook in de periode die daarna komt. Laat de verkiezingen maar komen.” Aldus Joas Duister.

staand vlnr: Nelleke Bouwman-Feith, Hans Riepma, Ewoud Vosse
zittend vlnr: Martin de Bruin, Joas Duister

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden