Is dit de nieuwe bestuursstijl in Veenendaal?

Foto Engbert Stroobosscherwoensdag 29 juni 2016

Voor de raadsvergadering van 23 juni had D66, gesteund door andere partijen, een motie vreemd aan de orde van de dag aangekondigd om op 11 oktober de regenboogvlag te hijsen op het gemeentehuis in Veenendaal. Het college, waar D66 deel van uit maakt, had eerder te kennen gegeven dit niet te doen.

Aan het begin van de vergadering gaf de burgemeester, namens het college, aan de motie te zullen overnemen. De redenatie was dat de motie al een meerderheid in de raad had en dus had het college besloten alsnog de vlag te zullen hijsen. Verdere behandeling was daarom niet meer nodig.

Namens de fractie heeft fractievoorzitter Engbert Stroobosscher hier direct ernstig bezwaar tegen gemaakt en de voorzitter van de raad en de andere partijen hierop aangesproken. Deze gang van zaken is uiterst kwalijk te noemen, want het onderwerp kon hierdoor niet meer worden besproken in de democratische setting van de raad. Daarmee zijn de andere partijen de mond gesnoerd. Ongehoord!

Na een schorsing waarin D66 overleg pleegde met de andere indieners, VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, SP en Lokaal Veenendaal, bleek er ook van hun kant geen behoefte om de motie ordentelijk in te dienen, want de buit was al binnen.
Met D66 in het college is een nieuwe bestuursstijl verder weg dan ooit te voren!

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden