Werkbezoek theater De Lampegiet

Afbeelding werkbezoek theater De Lampegietmaandag 20 juni 2016

Op 15 juni j.l. heeft een delegatie van de ChristenUnie bestaande uit Tineke Bette, Dick Roodbeen, Jos van de Berg en Peter van Veluw een werkbezoek gebracht bij theater De Lampegiet. We werden hartelijk ontvangen door de directeur van De Lampegiet, Marc Schultheis. De reden van het bezoek is de Herijking van de Cultuurnota en de aankondiging van de opstelling van een nieuwe Cultuurnota. De Christenunie wil graag de mening van de culturele instellingen horen om straks tot een goede oordeelsvorming te komen.

Theater de Lampegiet is een instelling dat vermaak en ontspanning aanbiedt. Jaarlijks bezoeken ongeveer 70.000 mensen De Lampegiet met een aanbod van 140 voorstellingen. Van de bezoekers komt 70% uit Veenendaal zelf en 30% uit de regio. De directeur vervult tevens de rol van programmeur en hij is nu al bezig met de inkoop van programma’s en voorstellingen voor het seizoen 2017-2018. De Lampegiet heeft een groot aanbod in diverse genres. Uit  de kaartverkoop blijkt dat vooral cabaret en muziek op dit moment populair is.

De financiële positie van De Lampegiet is goed, maar de gedachte dat zonder subsidie het theater levensvatbaar is berust op een misvatting. Structurele subsidie blijft voor De Lampegiet steeds nodig. Kaartverkoop alleen is onvoldoende.

Theater De Lampegiet zoekt naar nieuwe mogelijkheden omdat de vraag naar congresaccomodatie veranderd is en de zakelijke markt ook naar de concurentie gaat. Het theater zoekt samenwerking met andere  instellingen zoals de bibliotheek, Elevate, Oude Kerk, Basiliek en scholen om het (culturele) aanbod te kunnen vergroten. Denk hierbij aan “De stad als podium”. ‘Cultuur en theater De Lampegiet is van ons allemaal!’, aldus Marc Schultheis.

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden