Hij kiest de zijnen uit en roept die allen!

Veenendaal
Hij kiest de Zijnen uit en roept die allen!

Beste ##firstname##,

Nog even en we mogen weer naar de stembus. Op 15 maart is het weer zover! Het campagneteam heeft diverse activiteiten op de rol staan. Ook zal de regio Foodvalley vereerd worden met een bezoek van minister Piet Adema, waarover u in één van de nieuwsberichten meer kunt lezen.

Bidt u met ons mee rond al het politieke werk in Veenendaal?

Posters Provinciale Statenverkiezingen

Wilt u ook graag in uw straat de ChristenUnie onder de aandacht brengen? Dan kunt u via Sanny Brunekreeft een poster ontvangen in verband met de Provinciale Statenverkiezingen. Neem daarvoor contact op via sanny.brunekreeft@veenendaal.nl of 06 - 514 14 844.

Campagne Provinciale Statenverkiezingen

Wilt u graag bijdragen aan een succesvolle campagne voor de ChristenUnie? Dan nodigen wij u van harte uit om samen met het bestuur en de fractie campagne te voeren. Wij voeren campagne op zaterdagochtend- en middag 4 maart, vrijdagochtend 10 maart en zaterdagochtend- en middag 11 maart.

Het zou heel mooi zijn als ook leden zich inzetten om het hoopvolle geluid van de ChristenUnie te laten horen! U hoeft uiteraard zich niet heel de ochtend en middag in te zetten. We waarderen het al erg, als u zich voor bijvoorbeeld 1 à 2 uur inzet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rosita Bussink via rosita.bussink-verheij@veenendaal.nl of 06 – 39 22 32 75.

ChristenUnie Veenendaal activiteiten

Wilt u of jij ook dagelijks op de hoogte blijven over welke onderwerpen er gesproken word en welke activiteiten er plaats vinden? Volg ons dan op onze socials Facebook, Twitter en Instagram. 

Heeft u een specifieke vraag of zou u ook graag eens mee willen denken over een bepaald onderwerp? Benader gerust eens een van onze fractieleden hier  Zij gaan graag met u in gesprek.

De volgende nieuwsbrief

Eind maart 2023 hopen we u opnieuw het meest recente politieke nieuws te kunnen melden.

Hij kiest de Zijnen uit en roept die allen!

Er komen weer verkiezingen aan! Deze keer mogen we onze keuze gaan bepalen voor de Provinciale Staten en in ons geval zijn dat de Provinciale Staten van Utrecht. Heeft u al een kieskompas of een stemwijzer uitgeprobeerd? Heeft u wellicht het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie in de provincie Utrecht al bestudeerd? Heeft u überhaupt enig idee van wat de provincie Utrecht voor u betekent? 

Het is gewoon een feit dat deze verkiezingen veel minder aanspreken dan de gemeenteraadsverkiezingen of de verkiezingen voor de Tweede Kamer. En toch zijn ze zeker van belang! Om maar een voorbeeld te noemen: de verbreding van de rondweg Oost is voor het grootste deel de verantwoordelijkheid van de provincie. Voor het aanwijzen van nieuwbouwlocaties van huizen en bedrijven is de provincie van groot belang! Ook de inrichting van landerijen is een grote verantwoordelijkheid van de provincie. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Mag de ChristenUnie in de provincie Utrecht op uw stem rekenen? Mocht u nog een speciale voorkeur willen uitspreken dan zult u in het rijtje kandidaten een Veenendaalse kandidaat tegenkomen die ons niet onbekend zal voorkomen!

Als christenen mogen we het woord verkiezingen ook verbinden aan Gods verkiezende liefde voor ons door zijn zoon Jezus Christus. Juist in de Lijdenstijd waarin we nu weer leven, mogen we daar extra bij bepaald worden. Nog lang voordat wij ook nog maar iets te kiezen hadden, koos God voor ons! Dat mag in de politiek ook een mooie troost zijn. Een lied zegt dit ook zo mooi. Zingt u mee?

God is getrouw, Zijn plannen falen niet,
Hij kiest de Zijnen uit, Hij roept die allen.
Die ’t heden kent, de toekomst overziet,
Laat van Zijn woorden geen ter aarde vallen.
En ’t werk der eeuwen, dat Zijn Geest omspant,
Volvoert Zijn hand.

Willem van Braak, raadslid

 

Waarde toevoegen

Rosita en Margreta hebben op uitnodiging van Lida een werkbezoek gebracht aan verpleeghuis de Meent van zorggroep Charim in Veenendaal. In het centrale hart ‘Brasserie ’t Plein’ werden wij gastvrij onthaald door Lida en haar teamleider Jurieke.

Lees verder

Het succes van IW4

In drie jaar tijd heeft IW4 de transitie gemaakt van een uitvoeringsorganisatie naar een professioneel werkleerbedrijf. Een bedrijf waar wij als Veenendaal trots op kunnen zijn. De ChristenUnie vindt het erg belangrijk dat IW4 voldoende (financiële) ruimte heeft om te werken aan een inclusieve samenleving.

Lees verder

In gesprek met onze achterban over het sociaal domein

Er zijn veel mensen in onze eigen achterban die werken in het sociaal domein. Zij kunnen vertellen uit eigen ervaring wat er goed gaat maar ook waar het nog beter moet. Aangezien in 2023 het beleid voor de komende jaren wordt vastgesteld, vond de fractie het een goed idee om met hen te spreken.

Lees verder

Piet Adema bezoekt Foodvalley op 6 maart!

Het kan jullie niet zijn ontgaan dat de campagne voor de PS verkiezingen is begonnen.  De ChristenUnie Gelderland organiseert op 6 maart a.s., samen met de afdeling Barneveld, een avond onder het motto Ruimte voor Gesprek. 

De avond is echt bedoeld als een regionale avond voor de hele FoodValley regio, en het is ons gelukt om Piet Adema te boeken voor deze avond! 
Lees verder

Nieuwe bouwmogelijkheden aan de Westersingel

Afgelopen raadscyclus stonden de ruimtelijke en programmatische kaders Westersingel 37-59II op de agenda. Deze appartementen langs de Rondweg worden misschien gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De raad heeft uitvoerig gesproken over de invulling van deze mogelijke nieuwbouw.

Lees verder