Schriftelijke vragen over autovandalisme

autobrand.jpgvrijdag 12 juni 2020

Raadslid Sanny Brunekreeft heeft het college van B&W een aantal vragen gesteld over een onderzoek van Independer, de zogenaamde Autovandalismekaart. Hierop zijn de cijfers te zien van alle gemeenten in Nederland voor wat betreft het autovandalisme. Deze cijfers zijn in maart al gepubliceerd, maar zijn door alle gebeurtenissen rond het Coronavirus even op de achtergrond geraakt. De fractie van de ChristenUnie vindt de tijd rijp om er nu aandacht voor te vragen.

Helaas komt Veenendaal in dit onderzoek er niet zo positief uit. Op basis van gegevens van de politie is gebleken dat in Veenendaal 255 keer autovandalisme heeft plaatsgevonden. Dit is een stijging met 120 incidenten ten opzichte van 2018. Bijna een verdubbeling. Daarmee staat Veenendaal in de top 5 van stijgers in 2019. Ook relatief gezien komt Veenendaal er niet goed uit, het zou in Veenendaal om 8 vernielingen op 1000 auto’s gaan. Ter vergelijking: het hoogste aantal vernielingen ligt op 9 vernielingen per 1000 auto’s (in Den Helder).  

De volgende vragen zijn aan het college gesteld: 

  1. Zijn deze cijfers bij u bekend? 
  2. Heeft u de indruk dat het probleem volledig in kaart is of is de indruk dat er niet altijd aangifte gedaan wordt? Met andere woorden: zou het probleem nog groter kunnen zijn? 
  3. Is er een verklaring te geven voor deze grote stijging? 
  4. Komt het autovandalisme in bepaalde wijken voor of is het een probleem dat in heel Veenendaal speelt? 
  5. Wat gaat u eraan doen om in Veenendaal in 2020 een daling te realiseren van het aantal gevallen van autovandalisme?

De ChristenUnie Veenendaal ziet de beantwoording van de vragen met belangstelling tegemoet!

« Terug

Archief > 2020

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april