Een toegankelijk Veenendaal

handicap-parking-2328893_640.jpgdinsdag 27 oktober 2020

Inclusie is het modewoord van deze tijd in de politieke wereld. Maar het woord in de mond nemen, betekent nog niet dat er daadwerkelijk daden aan worden gekoppeld. Daarom heeft de ChristenUnie vorige jaar een opdracht gegeven aan het college om een Lokale Inclusie Agenda op te stellen. Daarin zou het college onder woorden brengen wat er al gebeurt aan toegankelijker maken van Veenendaal en wat er de komende jaren gedaan zou kunnen worden.

We zijn blij met het proces waarin diverse groepen mee konden denken. Vertegenwoordigers van groepen als Tikkie Toegankelijk, Hoorcafe en het Oogcafe. Zijn we dan nu tevreden? Nee, dat is niet het geval. Er kan namelijk nog veel meer gebeuren om Veenendaal toegankelijker te maken. Te denken valt aan de toegankelijkheid van het gemeentehuis, de helling en de trap. En ondertiteling van de gemeenteraadsvergaderingen. Ringleiding in alle openbare gebouwen. Aanpassen van de laatste 5% van de bushaltes. Aanleggen van geleidetegels. Maar ook toegankelijkheid van de arbeidsmarkt. En de coördinatie binnen het gemeentehuis om te zorgen dat bij nieuw beleid toegankelijkheid niet het sluitstuk, maar de start is bij nieuwe ontwikkelingen.

Reden te meer om de wethouder te vragen om over twee jaar opnieuw een Lokale Inclusie Agenda op te stellen en dit aan de raad voor te leggen. Mogelijk is de financiële ruimte dan groter om Veenendaal nog toegankelijker te maken.

« Terug

Reacties op 'Een toegankelijk Veenendaal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.