Groot deel van Veenendaal voorzien van nieuw bestemmingsplan

building-plan-354233_960_720vrijdag 28 september 2018

De gemeenteraad stelde op 20 september drie bestemmingsplannen vast. Het bestemmingsplan ‘ Woongebieden 2018’ gaat over bijna alle woongebieden in Veenendaal. Dit plan is niet bedoeld om nieuwe bouwplannen te realiseren, maar meer om de bestaande bebouwingsmogelijkheden te regelen. Deze nieuwe regels geven meer mogelijkheden voor kleinere aanpassingen aan woningen. Een aantal personen had bezwaar tegen de wijzigingen die waren opgenomen en wilde aanpassingen. Nader onderzoek leidde tot een wijziging voor een perceel aan de Nieuweweg.

Een tweede bestemmingsplan ging over de bouw van 66 woningen aan de Industrielaan op het terrein van voormalige garagebedrijf Kirpestein. Hier komen ook 24 zorgappartementen. Met deze bouw komt er een nieuw woongebied. Een wens die al langer bestond en deel uit maakt van de omgeving Stationskwartier. Het derde plan betrof een klein perceel waar een woning wordt toegestaan. Dit perceel ligt niet in natuurgebied of een groene lob.

Er is een discussie ontstaan over de manier waarop inspraak heeft plaatsgevonden en of deze voldoet aan de gewenste openheid en transparantie voor inwoners van wie de bestemming van hun perceel wijzigt. De gemeente Veenendaal volgt de wettelijk voorgeschreven procedure en daar is ook hier aan voldaan. De gemeenteraad heeft zich ook te houden aan de kaders die wettelijk zijn gesteld. De wethouder gaat samen met de dialooggroep gemeenteraad kijken naar alternatieve mogelijkheden in het participatieproces. Dat past ook in de discussies rond de nieuwe Omgevingswet, waar inwoners meer betrokken kunnen zijn bij ontwikkelingen in hun woonomgeving. Het nieuwe bestemmingsplan geldt in ieder geval tot het moment, waarschijnlijk medio 2021, dat de nieuwe plannen en regels van de Omgevingswet in werking zullen treden.

« Terug

Reacties op 'Groot deel van Veenendaal voorzien van nieuw bestemmingsplan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.