bezoek aan Viseum Veenendaal

vrijdag 24 mei 2013

De fractie van de ChristenUnie nodigt u uit voor een bezoek aan het historisch museum Viseum Veenendaal op zaterdagmiddag 25 mei.

We zullen onder leiding van deskundige rondleiders meer te weten komen over de interessante expositie ‘Brouwerspoort - straatnaamgeving in het nieuwe centrumgebied’.
In het gebied Brouwerspoort zijn een aantal straten, pleinen en een parkeergarage vernoemd naar bekende Veenendalers, zoals het Kees Stipplein, Adriaan P. de Kleuverstraat, Bernard van Kreelpoort en Arie van Hensbergengarage. In de toekomst komen daar het J.G. Thoomesplein en de Rik Valkenburgstraat bij. Wie waren deze mensen en waarom zijn er straten naar hen vernoemd? Ook de achtergrond van de Wolweg, Kousenweg en Synagogestraat wordt belicht. Zo komen heden, verleden en toekomst van dit gebied in deze tentoonstelling bij elkaar.

ChristenUnie Veenendaal wil met het bezoek aan de expositie onderstrepen, dat wij respect hebben voor de geschiedenis van Veenendaal en aan de mensen die hebben meegebouwd aan dat wat Veenendaal geworden is.

U bent van harte uitgenodigd voor dit bezoek aan het Viseum Veenendaal.

Er kunnen in totaal 25 personen aan het museumbezoek deelnemen. Deelname is voor u gratis, ChristenUnie Veenendaal neemt de kosten voor haar rekening. Als u een museumkaart hebt, graag dit bij aanmelding doorgeven en deze kaart 25 mei meenemen.

Concrete informatie:

  • Wanneer: zaterdagmiddag 25 mei om 14.00
  • Waar: Viseum Veenendaal, Kees Stipplein 76, 3901 TP Veenendaal (ingang via de bibliotheek). Het Viseum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • Kosten: voor u gratis

Aanmelden kan bij Tineke Bette: tineke.bette@veenendaal.nl of telefonisch 0318-515044


« Terug

Archief > 2013

Geen berichten gevonden