Tidal Flow op de Rijnbrug en Rondweg-Oost

Nelleke Bouwmanvrijdag 26 april 2013

In de afgelopen jaren is er vaak en regelmatig gevraagd om een oplossing voor de problemen rondom de Rijnbrug en de Rondweg-Oost. Nu ligt er na vele overleggen eindelijk een bestuursovereenkomst.  In deze bestuurovereenkomst wordt een keuze gemaakt om op middel lang termijn een tidal flow in te stellen.

Voor lange termijn staat er in de bestuursovereenkomst het voornemen op zoek te gaan naar een lange termijn oplossing waarbij er ongeveer vier denk richtingen worden aangegeven. Welke in de toekomst het beste blijken in te passen in de huidige situatie moet verder onderzocht worden.

Door de gemeente Veenendaal is altijd al aangegeven dat er ook wat aan de Rondweg-Oost gedaan moet worden. Zoals het er nu uitziet, zal dit ook gebeuren. De kruispunten zullen anders ingericht worden opdat deze ook in de toekomst de hoeveelheid verkeer aankunnen.

De precieze uitwerking hiervan en van de Rondweg-Oost komen terug in een mobiliteitsfonds dat rond de zomer aan de raad zal worden voorgelegd. Hier zit een deel van de financiering van de Rijnbrug in, de Rondweg-Oost , maar ook andere projecten in Foodvalley. 

De bestuursovereenkomst is nu door de raad goedgekeurd. Hoeveel het gaat kosten en wat er precies in dit mobiliteitsfonds komt te staan, weten we nog niet. Rondom de zomer zullen we dus meer weten en zullen we opnieuw naar de plannen kijken.

« Terug

Archief > 2013

Geen berichten gevonden