Nieuwe bezuinigingsronde

vrijdag 19 april 2013

Terwijl de invoering van de door de raad bij de begroting 2013 vastgestelde bezuinigingen tot een bedrag van 6.9 miljoen nog volop wordt uitgewerkt staat ons alweer een nieuwe bezuinigingsronde te wachten. We moeten op zoek naar een bedrag tussen de 7 en 10 miljoen euro.

Het college heeft berekend dat voor de periode 2014- 2017 er weer een groot bedrag moet worden bezuinigd. Vanuit het Rijk wordt gekort op de uitkering uit het gemeentefonds. Voor onze gemeente betekend dit dat er een gat tussen de inkomsten en uitgaven is dat gedicht moet worden.

Tussen college en raad is afgesproken dat een bezuinigingsbedrag moet worden gevonden tussen de 7 en 10 miljoen euro.  Er is een groslijst opgesteld met daarin ruim 120 posten waarop mogelijk bezuinigd kan worden.

De fractie van de ChristenUnie is volop bezig om met elkaar na te gaan op welke posten kan worden bezuinigd. Daarbij gaan wij er vanuit dat er meer moet worden overgelaten aan het particulier initiatief. Waarbij de het in stand houden van zorg voor zwakkeren in onze gemeente voor ons een prioriteit is.

Wij maken uiteraard gebruik van de inspraak reacties van burgers en instellingen zoals die via een inspraakavond op 10 april jl en via de website van de gemeente tot ons zijn gekomen.

Op 24 april is er een extra commissievergadering waarin alle partijen hun keuzes bekend zullen maken. Het college zal met deze informatie vervolgens de kadernota 2014-2017 opstellen. Waarbij het voor burgers en instellingen opnieuw mogelijk zal zijn gebruik te maken van inspraakrecht.

Als ChristenUnie gaan we voor een gezonde financiële situatie van onze gemeente, dat dit tot moeilijke en soms pijnlijke beslissingen zal leiden ontslaat ons niet van onze verantwoordelijkheid om die keuzes te maken.

 

Dick Roodbeen

« Terug

Archief > 2013

Geen berichten gevonden