Oproep tot solliciteren voor positie op kieslijst ChristenUnie Veenendaal

donderdag 28 februari 2013

Aan: Leden Kiesvereniging ChristenUnie Veenendaal

Betreft: Sollicitatieprocedure kandidaat-raadsleden ChristenUnie Veenendaal

Geacht lid van de ChristenUnie,

Met deze brief wil het bestuur van de ChristenUnie Veenendaal leden die in aanmerking willen komen voor een plaats op de kieslijst vragen te solliciteren. Het bestuur is voor de kieslijst van de ChristenUnie Veenendaal op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadraadsverkiezingen 2014.
Voor onze kieslijst zijn we op zoek naar leden die zich kandidaat willen stellen voor de functie van raadslid, maar naast raadsleden zoeken wij ook kandidaten die de ChristenUnie willen vertegenwoordigen door als lijstduwer de lijst compleet te maken en hun openlijke steun te geven aan Christelijke politiek in Veenendaal.

Een korte functiebeschrijving voor de functie Raadslid vindt u hieronder.

Doel van de functie:

Op basis van het eigen verkiezingsprogramma het volk vertegenwoordigen, kaders stellen voor de uitvoering van de gemeentelijke taken en de verdeling van de financiële middelen over de verschillende taken. Na vaststelling van deze kaders en verdeling van de financiën controleren of het college de taken zo uitvoert als vastgesteld.

Plaats binnen de kiesvereniging:

Ieder raadslid legt verantwoording af aan de rest van de fractie. Leden van de kiesvereniging kunnen ieder raadslid aanspreken op het beleid van de fractie.

Voorwaarde voor de functie:

Kiesgerechtigd zijn en wonen in de gemeente waar hij of zij raadslid is. Conform het Reglement Kandidaatstelling en Verkiezingen is een raadslid lid van de ChristenUnie, voldoet aan de eisen van de wet en heeft de bewilligingverklaring van de ChristenUnie getekend.

Functie-inhoud:

  • Deelnemen aan fractie-, commissie- en raadsvergaderingen.
  • Het voorbereiden van deze vergaderingen (o.a. door het lezen van stukken en afleggen van werkbezoeken)
  • Contact onderhouden met fractiegenoten, eventuele ‘eigen wethouder’, eigen bestuur, andere raadsleden, wethouders, burgemeester en ambtenaren.
  • Contact onderhouden met burgers, kiezers, organisaties en pers.
  • Verantwoording afleggen aan leden

Wilt u een sollicitatiebrief met uw motivatie (kandidaat-raadsleden inclusief CV) voor 30 maart a.s. sturen aan:

ChristenUnie Veenendaal
p/a Joas Duister
Hofstede 75
3902 CJ Veenendaal

De selectiecommissie zal alle sollicitanten zo spoedig mogelijk na sluiting van de sollicitatietermijn informeren over het vervolg van de selectieprocedure. Deze zal voor kandidaat-lijstduwers in ieder geval bestaan uit een telefoongesprek en voor kandidaat-raadsleden uit een persoonlijk sollicitatiegesprek. De verdere procedure inclusief de daarbij horende data krijgen alle kandidaten van ons middels mail of, indien geen mailadres voorhanden, in een persoonlijke brief.

 

Met vriendelijke groet,

Joas Duister

Politiek secretaris (politieksecretaris@veenendaal.christenunie.nl)

Kiesvereniging ChristenUnie Veenendaal (http://veenendaal.christenunie.nl/)

« Terug

Archief > 2013

Geen berichten gevonden