Hart voor de natuur

vrijdag 18 november 2011

Op het landgoed Prattenburg heeft de vrijwilligersgroep van A Rocha Heuvelrug, een internationale beweging van christenen voor natuurbescherming, op 5 november een werkdag georganiseerd. De werkzaamheden vonden plaats in het kader van de Landelijke Natuurwerkdag.

Als fractie van de ChristenUnie waren wij uitgenodigd om mee te doen. Die kans hebben Engbert Stroobosscher en ik niet laten liggen. Aan de slag!


We moesten in een drassig heideveldje jonge dennenopslag uittrekken en afvoeren om het heideveld open te houden. Daarnaast werden aan de bosrand diverse struiken afgezaagd. Open heide is goed voor het leefklimaat van de zandhagedis, hazelworm en gladde slang. Het was een gemêleerd gezelschap dat aan deze natuurwerkdag heeft mee gedaan. Vanzelfsprekend de vaste kern vrijwilligers van A Rocha. Ook de eigenaren van landgoed Prattenburg, de heer en mevrouw Van Asch van Wijck, waren present en werkten mee. Verder leerlingen van diverse scholengemeenschappen die deze morgen hun maatschappelijke stage kwamen vervullen. Mensen van Stichting Tear waren ook van de partij. Ruim veertig mensen werkten hard om in een paar uur tijd dit prachtige heideveldje, gelegen in het stiltegebied, weer in ere ter herstellen.


Ik ben onder de indruk gekomen van het enthousiasme waarmee werkgroep A Rocha Heuvelrug zich inzet voor de natuur. Elke eerste zaterdag van de maand is er een natuurwerkdag. Wie hart voor de natuur heeft, kan verdere informatie vinden op hun website a Rocha Heuvelrug

Aanbevolen!

Tineke Bette

« Terug

Archief > 2011

Geen berichten gevonden