Schriftelijke vragen betreffende uitkoping van woningen onder de hoogspanningslijn.

donderdag 09 juni 2011

Berichtgeving vanwege een uitgelekte brief van minister Verhagen aan de Tweede Kamer om 1300 huishoudens uit te kopen die onder een hoogspanningskabel wonen.

Van:

ChristenUnie Veenendaal

t.a.v. mevr. Tineke Bette-van de Nadort

Lange Dreef 36

3902 AH Veenendaal 

 

Aan:

College van B & W

t.a.v. wethouder M. Verloop

Postbus 1100

3900 BC Veenendaal 

 

Betreft: Berichtgeving vanwege een uitgelekte brief van minister Verhagen aan de Tweede Kamer om 1300 huishoudens uit te kopen die onder een hoogspanningskabel wonen.

Veenendaal, 9 juni 2011

Geachte wethouder Verloop,

Vandaag, 9 juni, hebben wij via de media vernomen dat minister Maxime Verhagen in een brief aan de Tweede Kamer heeft meegedeeld dat hij binnenkort 1300 huishoudens wil uitkopen omdat ze dicht bij een hoogspanningskabel wonen en dit gevaren op zou leveren voor de volksgezondheid.

Dit bericht heeft ons als ChristenUnie totaal verrast en wij willen u door middel van  deze brief de volgende vragen stellen:

  1. Bent u vanuit de Provincie of het Rijk al eerder  op de hoogte gesteld van deze opmerkelijke ontwikkelingen rondom de problematiek van wonen onder een hoogspanningslijn?
  2. Zo niet, wilt u als college op zo kort mogelijke termijn contact opnemen met het ministerie van Economische Zaken, omdat, als de berichtgeving van deze uitgelekte brief op werkelijkheid berust, dit grote gevolgen zal hebben voor Veenendaal.
  3. Wij verzoeken u dringend om vanavond in de Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling bij agendapunt Actieve informatie ons zo mogelijk op de hoogte te brengen van de informatie en gegevens die u hieromtrent in een eerder stadium of vandaag hebben bereikt.

Met een vriendelijke groet,

namens de ChristenUnie Veenendaal,

Tineke Bette- van de Nadort

« Terug

Archief > 2011

Geen berichten gevonden