Weblog Tineke Bette: De moeite waard

maandag 06 juni 2011

Op maandagavond 30 mei ben ik naar een tentoonstelling geweest in buurthuis Sam-Sam. In de wijk Molenbrug hebben de Montessorischool Aan de Basis en de Johannes Calvijnschool samen aan een Wijkproject gewerkt. De leerkrachten mevrouw Fransiska Dirks en de heer Hendrik Vlastuin hebben samen met leerlingen van beide scholen een gevarieerd programma uitgewerkt in het kader van het project ‘Integratie Buurscholen Veenendaal’.

Er zijn gezamenlijke gymlessen en zwemactiviteiten geweest en er is een grote schoonmaakactie in de wijk gehouden.
Onderwerpen zoals wonen, winkels, geloof, veiligheid, de oude begraafplaats en architectuur in de wijk Molenbrug zijn uitvoerig behandeld. Onder begeleiding van leerkrachten, vrijwilligers of een lid van de bewonerscommissie Holle kamp hebben leerlingen wijkbewoners en winkeliers geïnterviewd, vragenlijsten ingevuld en de begraafplaats werd bezocht.

Tijdens de tentoonstelling werd het resultaat van dit Wijkproject creatief gepresenteerd. Leerlingen waren aanwezig om als gastheer of gastvrouw de bezoekers rond te leiden. Ik werd door Benjamin Floor rondgeleid en dat deed hij bijzonder goed. De uitkomsten van de diverse onderzoeken over b.v. veiligheid, wonen, begraafplaats, architectuur en winkels in de wijk waren overzichtelijk uitgestald op diverse tafels. Door middel van diverse PowerPointpresentaties werden de onderwerpen uitgebreid toegelicht.

Ik ben onder de indruk geraakt van het enthousiasme waarmee deze beide scholen, met belangstelling en respect voor elkaars verschillen, dit bijzondere Wijkproject hebben uitgewerkt. Het was zichtbaar en tastbaar dat samen werken op school en in de wijk de moeite waard is.

Tineke Bette

« Terug

Archief > 2011

Geen berichten gevonden