Van tien naar twintig

zaterdag 20 november 2010

Startersleningen, een prachtig concept voor jonge mensen om hun eerste woning te kunnen kopen. Vanaf 2008 hebben in Veenendaal al meer dan 100 starters van deze regeling gebruik gemaakt. Mede dankzij de subsidiepot van VROM. Maar helaas, die geldpot in Den Haag is leeg. Gelukkig geen einde oefening in Veenendaal. Het college heeft voorgesteld om 10 startersleningen per jaar te gaan verstrekken. Echter 10 leningen zijn niet veel op de schaal van potentiƫle starters in Veenendaal.

De Jongerenraad heeft tijdens de behandeling van dit raadsvoorstel in de Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling aangedrongen om verhoging van het aantal leningen. De ChristenUnie wil een goed en betaalbaar woningaanbod, juist ook voor jongeren. Startersleningen zijn voor hen een goede mogelijkheid om een passende woning te vinden. Tegelijkertijd zal de doorstroming op de woningmarkt erdoor bevorderd worden.
Daarom hebben wij, tijdens de raadsvergadering op 15 november, als ChristenUnie het initiatief genomen om een amendement hierover in te dienen. Samen met VVD en Lokaal Veenendaal als mede-indieners.

Met een bedrag van € 600.000,-- is er voor de komende drie jaren een verdubbeling mogelijk om niet tien, maar twintig starters per jaar de mogelijkheid te bieden een zelfstandige woonruimte te kunnen kopen. Het extra geld voor deze regeling is gefinancierd uit het Stimuleringsfonds Jongerenhuisvesting.

Met 25 stemmen voor en 7 tegen is ons voorstel aangenomen.

Tineke Bette

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden