Nelleke Bouwman-Feith: De herfst

woensdag 20 oktober 2010

De herfst is weer begonnen en dat betekent dat de warme periodes weer voorbij zijn. De jas wordt nu definitief van de kapstok gehaald en de truien gaan weer aan. Het ‘ik wil naar buiten’-gevoel wordt verruild voor het ‘ik ben blij dat ik binnen ben’-gevoel. En natuurlijk heeft ieder seizoen wel iets, maar menig mens denkt met weemoed aan de zomerse temperaturen.

De herfst is natuurlijk ook het verkleuren van de bladeren, het veranderen van groene naar bruine bladeren die dan vervolgens de hele tuin bedekken in een laagje blad. De bladblazers worden weer tevoorschijn gehaald en door de overheden worden al diverse maatregelen getroffen, zo is het spoor is blad proof gemaakt. Waarschijnlijk gaat u zelf binnenkort ook de tuin in om de bladeren op te vegen om uw tuin er weer mooi en opgeruimd uit te laten zien

Hoewel er door de juffen en meesters op de basisscholen de leukste knutselwerkjes van worden bedacht, kunnen de bladeren ook voor overlast zorgen op wegen, paden en in de wijken. Daarbij zorgt de gemeente via de reinigingsdienst dat de wegen regelmatig schoon worden geveegd. Petje af, voor hen die op de veegwagen onze wegen schoon houden. Het moet gedaan worden maar het is een klus op zich.

Waar het de taak voor de gemeente is de wegen schoon te houden, daar is het de taak van ons als burgers om onze eigen tuin en stoep schoon te houden. Laten we er dan met elkaar zorg voor dragen dat het netjes is. En daar waar een buurman of buurvrouw het niet kan, samen ervoor zorg te dragen dat de buurt er goed uitziet.

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden