Tineke Bette: Een steentje bijdragen

dinsdag 17 augustus 2010

Van 9 tot en met 12 augustus hebben 750 kinderen en meer dan honderd vrijwilligers een grandioze Bouwdorpweek beleefd. Vier dagen lang is er in het Stadspark getimmerd, geverfd en gespeeld. Prachtige bouwprojecten zijn er gemaakt en vele vriendschappen gesloten.

Het Bouwdorpvirus heeft ook mij te pakken, want voor de 5de keer op rij heb ik als vrijwilliger meegewerkt. Door de jaren heen ben ik onder de indruk geraakt van de grote inzet die vrijwilligers plegen om voor kinderen in Veenendaal dit evenement tot zo’n succes te maken. In het Activiteitenteam mocht ik mijn steentje daarin bijdragen.

Wentelteefjes, wafels, patat, soep en fruit, elke dag had het keukenteam weer wat anders op het menu. Daarnaast konden de kinderen in de Crea-tent  zich laten schminken, figuurzagen en knutselen. De voorstellingen in de filmtent werden druk bezocht. Op het Activiteitenterrein was er een vrolijke sfeer. Kinderen liepen op stelten, konden touwtje springen, badmintonnen, sjoelen, tafeltennissen, springen op het luchtkussen en meedoen aan de pannakooiwedstrijden.  Er werd een Playbackshow en een waterexcursie georganiseerd. Leerzaam was de speurtocht met als thema ‘Zwerfafval’ en aansluitend een opruimactie van het bouwdorpterrein. De kinderen hebben o.a. geleerd dat het ongeveer een miljoen jaar duurt voor het aluminium van een eenvoudig drinkblikje is afgebroken en een patatbakje pas na 90 jaar is “opgelost”.

Vrijdag 13 augustus hebben vele vrijwilligers in een goede sfeer het hele Bouwdorpterrein ontmanteld. Tenslotte is het hele terrein ontdaan van zwerfafval. Bouwdorp 2010 was in velerlei opzicht een plezierige en schone week.

Tineke Bette

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden