Arie van Hensbergengarage geopend

maandag 28 juni 2010

Donderdag 17 juni 2010 is in het bijzijn van de wethouders Hollander en Van Soest, de familie Van Hensbergen en genodigden de Arie van Hensbergengarage officieel geopend.

In 2006 hebben wij als ChristenUnie de toenmalige wethouder Cees Sanders het verzoek gedaan om de parkeergarage aan de noordzijde van Brouwerspoort te vernoemen naar de markante vrijwilliger Arie van Hensbergen.Het was dan ook voor mij een memorabel moment om deze feestelijke opening mee te maken.

Wie was Arie van Hensbergen?

Deheer Arie Johannes van Hensbergen, beter bekend als Arie, was ruim vijftien jaar parkeerwachter op de parkeerplaats aan het Zwaaiplein. Het was zijn passie om mensen een goede parkeerplek te wijzen. Hij droeg een opvallend uniform met witte koppelriem en portofoon. Het fooiengeld dat hij ontving ging naar goede doelen in Israël. Hij droeg dit land een warm hart toe. Arie Johannes van Hensbergen overleed in 2005 op 74-jarige leeftijd.

Over de nieuwe parkeergarage

De moderne parkeergarage ligt onder de gebouwen Jacquard, Angora en het cultuurhuis en biedt ruimte aan 356 auto’s. De garage is aantrekkelijk afgewerkt met lichte en frisse kleuren, goede verlichting en fraaie trappenhuizen. Parkeren in het hart van het Veenendaalse centrum doe je voortaan in de Arie van Hensbergengarage.

 

Tineke Bette

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden