Morgen zwijgt de politiek en spreekt de burger

dinsdag 08 juni 2010

Het is nog niet zo lang geleden dat ik een blog schreef met dezelfde strekking. Toch heb ik in de afgelopen tijd veel bijgeleerd, vooral als het gaat om het spreken van de politiek.

Het lijkt de laatste tijd wel of de politiek steeds harder, steeds vaker spreekt. Je kunt geen krant meer openslaan, de televisie niet meer aanzetten, geen website meer bekijken of de politiek spreekt wel ergens. Met de komst van Twitter wordt de informatievoorziening nog eens versneld en de houdbaarheid verkort. Honderdveertig karakters om je standpunt de wereld in te toeteren. Ik moet zeggen dat er veel partijen zijn die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden om hun standpunten, uitgangspunten, breekpunten en draaipunten kenbaar te maken. In al dat geweld is de stem van de ChristenUnie ook te horen geweest. Een krachtige roep vanuit een sociaal christelijk democratische partij. Je kunt toch niet anders dan trots zijn op een partij die zich op een dergelijke manier gedraagd in al dat verbale geweld en vaak gebral.

Toch hoop ik dat de partijen morgen stil zullen zijn en de burger laten spreken. Ik ben benieuwd, maar kijk vol vertrouwen uit naar een mooie uitslag en een stilte zonder politiek getwitter.

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden