Weblog Johan Blad: Morgen zwijgt de politiek

dinsdag 02 maart 2010

Zal het er dan toch van komen. Een dag waarin de politiek niet van zich laat horen, een dag waarop de politiek even zwijgt.

Het lijkt mij sterk als ik kijk naar de landelijke bewegingen. De politiek die nu eigenlijk met het schaamrood op de kaken zich even terug zou moeten trekken en toe zou moeten kijken hoe de mensen van Nederland een nieuwe gemeenteraad kiezen. Zou het die politiek lukken om even pas op de plaats te maken. Op het moment dat ik twitter: "Morgen zwijgt de politiek en spreekt de burger." Krijg ik meteen de opmerking dat de politiek dat wel eens vaker zou mogen doen.

Ik denk dat ik het daar wel mee eens kan zijn. Politiek lijkt steeds vaker te gaan om zo hard mogelijk roepen. Terwijl de stilte soms zo mooi kan zijn. Spreekt de Bijbel al niet over een tijd om te zwijgen en een tijd om te spreken. Volgens mij kunnen sommige politici daar nog veel van leren en als ze dan tijdens het zwijgen ook nog zouden luisteren, dan kan er iets heel moois ontstaan.

Morgen spreekt de burger en voor even zal de politiek haar adem inhouden. Ik hoop dat iedereen morgen met hart en verstand zal stemmen en gebruik zal maken van het voorrecht om te mogen spreken.

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden