ChristenUnie stelt alternatieve locatie skatebaan voor

donderdag 06 oktober 2005

De ChristenUnie heeft tijdens de laatste raadsvergadering een amendement ingediend met als doel een heroverweging van de locatie voor de skatebaan in het Stadspark.

De ChristenUnie heeft tijdens de laatste raadsvergadering een amendement ingediend met als doel een heroverweging van de locatie voor de skatebaan in het Stadspark.

Eerder had een bewoonster van het Zuiderkruis, mede namens tientallen andere bewoners, te kennen gegeven dat de voorgestelde locatie voor de skatebaan onaanvaardbaar is. Als redenen hiervoor noemde zij onder meer de overlast door hangjongeren en het geluidsoverlast. Tegelijkertijd gaf de bewoonster duidelijk aan dat zij en de andere bewoners dan wel tegen de locatie, maar zeker niet tegen skaters zijn, want zij had een viertal alternatieve locaties in de nabije omgeving aangedragen om de skatebaan te kunnen realiseren.

De ChristenUnie vond dit een goed burgerinitiatief wat het verdiende om nader te bestuderen. Dat heeft de fractie dan ook gedaan. Onze conclusie is dat één van de aangereikte locaties een goed alternatief zou kunnen zijn: de hoek Groeneveldselaan – Grebbeweg. Dit gebied ligt op heel kleine afstand van de oorspronkelijke locatie (50 meter), maar voor de bewoners zou dit een aanzienlijke verbetering betekenen als de skatebaan 50 meter opschuift. Het gaat om een gebied dat minder in hun directe zicht ligt, terwijl er toch ook voldoende zicht is om de sociale controle te garanderen. Bovendien hebben de bewoners minder geluidsoverlast, want de bomenrij langs de Groeneveldselaan zorgt voor enige demping van het geluid van de skatebaan.

De ChristenUnie heeft daarom in de raadsvergadering voorgesteld de mogelijkheden van deze locatie nader te onderzoeken, want als blijkt dat dit een goed alternatief is, kunnen we wellicht een (langdurige) bezwarenprocedure door omwonenden voorkomen. Het amendement dat de fractie hiervoor indiende werd helaas niet door de andere raadsfracties ondersteund. De ChristenUnie heeft daarop aangegeven als 'next best' oplossing met het collegevoorstel in te stemmen, omdat de beoogde locatie in het Stadspark zeker ook geschikt is. Dat vonden de andere raadsfracties ook en daarmee kan de procedure voor realisering van een skatebaan in het Stadspark worden opgestart.

 

« Terug

Archief > 2005

Geen berichten gevonden