ChristenUnie vraagt aandacht voor oversteekplaatsen voor rollatorgebruikers

maandag 22 augustus 2005

De ChristenUnie Veenendaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over oversteekplaatsen voor rollatorgebruikers. Zij signaleert namelijk dat deze voorzieningen veelal ontbreken op routes waar juist veel rollatorgebruikers komen. De ChristenUnie vraagt het college onder meer het telefonische meldpunt 538538 open te stellen voor aanvragen van dergelijke oversteekplaatsen.

De ChristenUnie Veenendaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over oversteekplaatsen voor rollatorgebruikers. Zij signaleert namelijk dat deze voorzieningen veelal ontbreken op routes waar juist veel rollatorgebruikers komen. De ChristenUnie vraagt het college onder meer het telefonische meldpunt 538538 open te stellen voor aanvragen van dergelijke oversteekplaatsen.

Geacht college,

Hierbij vraagt onze fractie aandacht voor een steeds vaker voorkomend probleem. Het gaat om het volgende: met name ouderen gebruiken rollators. Die bieden hun de mogelijkheid zo lang mogelijk mobiel te blijven en winkels en voorzieningen te bezoeken.

Nu komt het regelmatig voor dat door ouderen vaste routes worden genomen, maar die zijn vaak niet voorzien van goede, op logische plaatsen verlaagde trottoirs. Veenendaal kent geen rollatorvriendelijk beleid. Wij vragen u daarom dergelijke voorzieningen aan te brengen. Ouderen kunnen dan bijvoorbeeld door het bekende telefoonnummer 538538 te bellen, melden waar zij een verlaging in het trottoir willen.

Onze fractie vraagt daarom:

1. Onderkent u het nut en de noodzaak voor de aanleg van rollatorvoorzieningen?

2. Bent u bereid het telefoonnummer 538538 open te stellen voor aanvragen van zulke oversteekplaatsen?

3. Bent u bereid uit het onderhoudsbudget dergelijke voorzieningen uit te voeren?

4. Zo nee, wat is nodig aan middelen om de meest gebruikte rollatorroutes van aanpassingen te voorzien?

Met vriendelijke groet,

namens de ChristenUnie-fractie,

H.J. van Soest

« Terug

Archief > 2005

Geen berichten gevonden