Nieuwe evenementenhal voor Veenendaalse verenigingen

vrijdag 17 juni 2005

De ChristenUnie heeft in de raadsvergadering van 16 juni jl. een initiatiefvoorstel ingediend met als belangrijk onderdeel: behoud van de Veenendaalhal zolang geen vervangende locatie beschikbaar is. Waarom dit initiatiefvoorstel?

De ChristenUnie heeft in de raadsvergadering van 16 juni jl. een initiatiefvoorstel ingediend met als belangrijk onderdeel: behoud van de Veenendaalhal zolang geen vervangende locatie beschikbaar is. Waarom dit initiatiefvoorstel? Het college besloot begin dit jaar om de Veenendaalhal uiterlijk medio 2006 te slopen. De toekomst voor de verenigingen die gebruik maken van de Veenendaalhal, zag er daarmee niet rooskleurig uit. Als op het moment van de sloop geen nieuwe evenementenhal beschikbaar zou zijn, komen zij op straat te staan. De ChristenUnie vond en vindt dat dat niet mag gebeuren. Wij dragen de Veenendaalse verenigingen een warm hart toe. Daarom dienden we het genoemde initiatiefvoorstel in. Sommige fracties vonden dit initiatief overbodig, want een jaar eerder al had de gemeenteraad besloten dat de hal pas gesloopt zou mogen worden, als een nieuwe, commerciële evenementenhal beschikbaar is. (Tussen haakjes: de ChristenUnie stemde destijds tégen dit besluit, omdat zij niet gecharmeerd is van een grootschalige, commerciële evenementenhal in Veenendaal; onze voorkeur ging uit naar het beperkt opknappen van de huidige Veenendaalhal.) Tóch besloot het college tot sloop uiterlijk medio 2006, zonder dat zicht leek te zijn op een alternatief. Daarom vonden wij dat een duidelijke uitspraak van de gemeenteraad op zijn plaats was.

Wethouder Wim van Maanen gaf als reactie op het initiatiefvoorstel aan dat hij in een vergevorderd stadium van onderhandeling is over een nieuwe locatie. Verenigingen kunnen tijdig gebruik gaan maken van deze nieuwe evenementenhal. Over de locatie van de nieuwe hal kon de wethouder i.v.m. de lopende onderhandelingen geen uitspraken doen. Door deze nieuwe ontwikkelingen werd ons initiatiefvoorstel overbodig. Daarom besloten we het voorstel in te trekken. Intussen weten we zeker dat - na de uitvoerige discussie hierover - het college zich wel tweemaal zal bedenken voordat zij de Veenendaalhal laat slopen zonder dat een alternatief voorhanden is!

Carla Dik

« Terug

Archief > 2005

Geen berichten gevonden