Vragen over voortbestaan Veenendaalhal

vrijdag 18 maart 2005

De ChristenUnie is van mening dat de verenigingen niet de dupe mogen worden van de ontwikkelingen rondom de Veenendaalhal. Daarom heeft zij het college een aantal vragen gesteld.

De ChristenUnie is van mening dat de verenigingen niet de dupe mogen worden van de ontwikkelingen rondom de Veenendaalhal. Daarom heeft zij het college een aantal vragen gesteld.

Geacht college,

"Sloop Veenendaalhal doodsteek voor clubs". Dat lazen wij onlangs als kop boven een artikel in de Gelderlander. Met het lezen van het vervolg van het artikel werd duidelijk dat onze verwachtingen, zoals door ons verwoord in de raadsvergadering van 13 mei 2004, bewaarheid zijn geworden. Toen en nu maken veel Veenendaalse hobbyverenigingen gebruik van de Veenendaalhal. Als deze hal wordt gesloopt vóórdat een alternatieve locatie gevonden is, zullen deze verenigingen 'dakloos' zijn en het zonder een belangrijke inkomstenbron moeten stellen. Dat kan inderdaad wel eens de doodsteek voor al deze verenigingen zijn.

Wij zijn van mening dat het uiterste moet worden gedaan om de continuïteit van de huisvesting te garanderen.

Onze fractie heeft de volgende vragen:

1. Bent u bereid om – in de lijn van het raadsvoorstel en het door de gemeenteraad aangenomen amendement (raadsvergadering 13 mei 2004) – de huidige Veenendaalhal te handhaven zolang geen vervangende ruimte beschikbaar is en als gevolg daarvan flexibel om te gaan met de door uzelf gestelde deadline van sloop uiterlijk medio 2006 (besluit B&W 22 februari 2005)?

2. Hoe kijkt u aan tegen exploitatie van het Kortman Intradal/Rozenbottel-terrein in het licht van de huidige financiële ontwikkelingen en het door u in de startnotitie voorgestelde temporiseren van investeringen?

3. Bent u bereid met de gebruikers van de Veenendaalhal in gesprek te gaan met als doel continuïteit van huisvesting voor de gebruikers?

Uw antwoord op onze vragen zien wij met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

namens de ChristenUnie-fractie,

 

R.K. Dik-Faber

« Terug

Archief > 2005

Geen berichten gevonden