ChristenUnie positief over nieuwbouwplannen Panhuis

donderdag 18 februari 2010

In de afgelopen maanden is de ChristenUnie intensief betrokken geweest bij de plannen voor woningbouw aan het Panhuis 4. We hebben diverse keren aan ‘de keukentafel’ gezeten met omwonenden, de ontwikkelaars en de architecten. De plannen zijn inmiddels aangepast en kunnen op onze grote instemming rekenen!

Eind vorig jaar bereikten ons via de lokale krant de eerste berichten over nieuwbouwplannen voor het Panhuis 4. Omwonenden zochten contact met de politiek en onze fractie heeft aan deze uitnodiging gehoor gegeven. Uit deze gesprekken bleek dat omwonenden niet tegen herontwikkeling van deze rommelige locatie zijn, maar dat zij zich keerden tegen de omvang en schaal van de bebouwing. De ChristenUnie herkende zich in deze bezwaren. Juist aan het historische lint van het Panhuis en in de nabijheid van de Davidsstraat, een Rijksmonument, is het belangrijk dat nieuwbouw goed in de omgeving wordt ingepast. Onze fractie heeft daarop de zorgen verwoord in schriftelijke vragen aan het college.

Behalve met omwonenden, hebben wij ook gesproken met de ontwikkelaars en architecten. Zij hebben de plannen uiteindelijk zodanig aangepast dat tegemoet wordt gekomen aan de – in onze ogen terechte – bezwaren van omwonenden. De bouwhoogte van het plan wordt gemaximaliseerd op 10 meter en de afstond tot de bestaande bebouwing wordt vergroot. Al met al is het een mooi plan geworden. Met een fors aantal woningen voor starters op de woningmarkt, geeft het bouwplan invulling aan een belangrijke ambitie van de gemeente. Onze fractie ziet er naar uit dat de schop de grond in gaat!

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden