Weblog Jolanda de Heer: Petje af voor ouderen!

woensdag 17 februari 2010

Deze week bracht ik een bezoek aan dagactiviteit “De Oase” in de Poolsterflat. Het was een bijzonder leuke bijeenkomst. Een groep ouderen dronk gezellig koffie met elkaar en ze combineerden het aangename met het nuttige. Ze hadden mij uitgenodigd om namens de ChristenUnie iets te vertellen over de gemeentepolitiek. Ze hadden een verrassende opzet gekozen!

Aan mijn bezoek was een grondige voorbereiding vooraf gegaan. Met elkaar hadden ze nagedacht over: Wat is er goed in Veenendaal? Wat willen we anders? Gezond kritisch denken ging gepaard met constructieve voorstellen. Niks geen geklaag, gewoon meedoen! Dat is wat ze deden. Petje af!

Voor mij sprongen er twee thema’s uit die bijzonder leven onder de ouderen: veiligheid en zorg. De gevoelens van onveiligheid zijn onmiskenbaar een feit. Er werd gevraagd om de politie zoals vroeger: gewoon dichtbij, aanwezig, op de fiets. Het idee van de ChristenUnie om sowieso meer wijkgericht te werken vond weerklank. Toen ik vertelde dat de ChristenUnie niet tegen camertoezicht is, kon dat op grote instemming rekenen. Criminaliteit effectief aanpakken, de leefomgeving schoonhouden, aandacht voor de verkeersveiligheid en rolstoelvriendelijkheid, allemaal punten die ik mee kon nemen en waar we als ChristenUnie zeker de aandacht voor zullen blijven houden.

Logischerwijs maken de aanwezigen relatief veel gebruik van het WMO-loket. Hier liggen nog veel verbeterpunten. De herindicaties zijn af en toe dramatisch verlopen, de regiotaxi moest het ontgelden. Punten waarvoor ik me van harte inzet.

Maar naar de ouderen toe heb ik ook iets meegegeven: Meld het wanneer u ontevreden bent! Als de regiotaxi wel naar het ziekenhuis rijdt maar niet meer terug omdat het glad is (echt gebeurd!!): maak er een klacht van! Niet om te zeuren, maar om verbetering te bewerken. Als we niet weten wat er fout gaat, kunnen we er ook niets aan doen.

De volgende dag ontving ik nog een mailtje van De Oase. De punten die ze mij voor de volgende periode willen meegeven nog eens netjes op een rijtje gezet. En een bedankje. Voor de inspirerende en motiverende bijeenkomst. Geweldig toch! Ik wist het al wel, maar het is nog eens benadrukt: De ouderen hebben een speciaal plekje in ons ChristenUnie hart!

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden