Weblog Tineke Bette: VVD en de koopzondag.

maandag 15 februari 2010

Ik hoorde vanmiddag via StandPuntnl dat de VVD op 14 februari in Almere de koopzondag tot dé inzet van de gemeenteraadscampagne heeft bestempeld.

Met de slogan 'shoppen is ook zondagsrust' laten de liberalen weten dat er geen beperking moet komen voor het aantal koopzondagen. De VVD vindt de koopzondag onmisbaar voor een sterke economie. Het huidige kabinet legt de koopzondagen aan banden en daar is de partij het niet mee eens. Is het goed dat de winkels vaker op zondag gesloten zijn of moeten ondernemers alle ruimte krijgen om hun winkels te openen.
 
Probeert de VVD-top misschien al shoppend Nederland nu op deze manier duidelijk te maken dat de standpunten van de ChristenUnie niet van deze tijd zijn? De economie van de kleine winkelier hebben ze in ieder geval niet voor ogen! Die gaan op deze manier ‘kopje onder’. Ik heb sterk het vermoeden dat de VVD compleet met boodschappentas een ander doel voor ogen heeft. Ik zou juist iedereen één rustdag in de week gunnen, maar ja de VVD-top schijnt anders te beslissen.

VVD bedankt, maar ik denk dat Almere geen Veenendaal is en dat de VVD in Veenendaal deze uitlating niet van harte toejuicht. De komende tijd zijn er wel belangrijkere speerpunten in Veenendaal. Of zal Marc Rutte volgende week in Veenendaal toch de toon zetten met de VVD slogan ‘shoppen is ook zondagrust’?

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden