Weblog Henk van Soest: D66-Lokaal?

maandag 08 februari 2010

Voor we het weten is het 3 maart 2010, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Alle partijen zijn druk in de weer. En die partijen hebben allemaal eigen punten. Zo zegt D66 dat ze “anders” zijn. Ja, is dat waar?

Is er verschil met het oude D66 van Jaap Pilon, dat vijf jaar jaar geleden van het Veense toneel verdween en later Lokaal Veenendaal terug kwam. Ik heb nooit echt het verschil gemerkt.

Het was en is voor mij politiek van de dag. Pragmatisch en vaak zonder visie. Hebben we nu meer van het zelfde? Is Lokaal Veenendaal haar gezicht kwijt nu Jaap Pilon stopt? Wat is het gezicht van D66? Ik probeer het verschil te vinden door het Kieskompas in te vullen. Wat zie je dan? 

Beide partijen kiezen er voor dat de winkels en bibliotheek op zondag open kunnen zijn.

Beide partijen zijn voorstander van een referendum

Beide partijen willen betalen voor de kleine theaterzaal

D66 vindt de vorming van zwarte scholen een ernstig probleem. Echte oplossingen, zoals een acceptatieplicht voor het bijzonder onderwijs, moeten landelijk worden gevonden. Verplichte spreiding is een erg verregaande en vrijheidsbeperkende maatregel, waar D66 niet voor kan zijn.

.Er zijn nog meer overeenkomsten. Maar mijn conclusie is wel dat in 4 jaar op de belangrijkste punten niet veel is veranderd. Hooguit de naam van de lijsttrekker en dat we nu twee partijen hebben.

 

Henk van Soest

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden