Weblog Henk van Soest: Je ziet ze alleen bij verkiezingen

donderdag 28 januari 2010

Gisteravond was ik in het politiek café. De hoofdstelling “gemeenteraadsleden zie je alleen bij verkiezingen in de wijk”.

Zoals ik maandag al vermoedde, wordt die stelling helemaal niet onderschreven door de politieke partijen. Raadsleden en politieke partijen zijn veel vaker op allerlei locaties en bijeenkomsten dan menigeen denkt en ook waarneemt. Claimde begin van de week de SP nog (zo heb ik het begrepen) dat zij zo ongeveer het alleenrecht hebben, woensdagavond bleef daar naar mijn mening bitter weinig van over. Iedereen doet het op een eigen manier. De ChristenUnie gebruikt door de hele raadsperiode heen thema’s en actie om in contact te komen met inwoners, bedrijven en instellingen. We hebben ook veel contacten. 

Uit de enquête van de Veenendaalse krant, waar ongeveer 230 mensen aan meededen, bleek 66 procent toch het beeld te hebben dat de raadsleden niet zichtbaar zijn. Helaas konden we niet in gesprek met die 66 procent. Ik telde slechts drie burgers, die ik niet eerder had gezien. Jammer. 

Ik begrijp de lage opkomst met die gladde wegen op woensdagavond. Toch wil ik mensen uitnodigen alsnog bij ons op bezoek te komen en aan onze fractie uit te leggen welke wegen we moeten lopen om in werkelijkheid elkaar te bereiken. U bent van harte welkom.

Henk van Soest

 

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden