ChristenUnie Veenendaal in één klap de eerste

woensdag 04 november 2009

Woensdag 28 oktober hebben de leden van de Veense kiesvereniging van de ChristenUnie het verkiezingsprogramma 2010-2014 en de kandidatenlijst vastgesteld. De ChristenenUnie is daarmee de eerste die haar lijst aan Veenendaal presenteert. Lijsttrekker Henk van Soest was blij met die slagvaardigheid.
De ChristenUnie wil meer invloed en betrokkenheid van de inwoners. Daarom wil de partij een wijkwethouder en meer burgerparticipatie.

De kandidatenlijst

In de “Eekhoeve” waren circa 50 ChristenUnie leden aanwezig voor de presentatie van de kandidaten en het verkiezingsprogramma. De selectiecommissie en het bestuur hebben 24 gemotiveerde mensen op de lijst voorgedragen. De avondvoorzitter/secretaris Reinder Veenstra was tevreden. De vorige keer stonden er weliswaar 30 kandidaten op de lijst. Maar kijkend naar de kwaliteit op deze lijst, dan is het een lijst om trots op te zijn, aldus Veenstra. Met de huidige relatief lage kiesdrempel kan iedereen immers rechtstreeks gekozen worden. Henk van Soest gaf nog een korte aanvulling op de 24 van de ChristenUnie. Volgens hem heeft de partij met deze 24 kandidaten een stabiele lijst met betrokken mensen. Dat past goed in de CU- campagne: Stabiel, Betrokken, ChristenUnie.

Het verkiezingsprogramma 2010-2014

De ChristenUnie Veenendaal heeft een duidelijk leesbaar verkiezingsprogramma afgeleverd. Tijdens de ledenvergadering gaven de huidige fractieleden een toelichting op verschillende punten. Ook deze keer zijn er duidelijke ChristenUnie punten in opgenomen, zoals bijvoorbeeld het ondergronds brengen van de hoogspanningslijn. Tineke Bette gaf aan blij te zijn, dit punt ook in het VVD-verkiezingsprogramma te hebben gelezen. Jolanda de Heer zag het centrum voor Jeugd en Gezin als een belangrijk landelijk ChristenUnie punt, dat de partij ook lokaal krachtig vorm en inhoud wil geven. Als het gaat om het Veenendaals minimabeleid vertelde Andre Groenewegen dat de ChristenUnie hier veel partijen links heeft ingehaald! Carla Dik gaf aan dat Veenendaal groeit maar dat de ChristenUnie wel voor een beperking van de groei is. Het over de grenzen heenkijken is onontkoombaar. Dirk Koudijs greep de groei aan om mobiliteit en de komst van Food Valley in een toekomst perspectief te plaatsen. Food Valley komt eraan en stopt zeker niet bij de grenzen van Veenendaal! Hufterig gedrag tolereert de ChristenUnie niet. Helder en duidelijk beleid tegen overlast is noodzaak, aldus de lijsttrekker Henk van Soest.

« Terug

Archief > 2009

Geen berichten gevonden