Veilige looproute voor bewoners ’t Boveneind

donderdag 16 juli 2009

Dankzij de inspanningen van de ChristenUnie kunnen de bewoners van ’t Boveneind nu veilig naar het centrum. Er werd lange tijd geklaagd over gevaarlijke situaties voor mensen die afhankelijk zijn van rollator of rolstoel. De bewoners van ’t Boveneind en omgeving reageren enthousiast op de aanpassingen. Ze kunnen er weer op uit, voor een gezellig centrumbezoek.

Het was voor velen een groot probleem om van de Prins Bernhardlaan over het trottoir naar het centrum te lopen. Wat eerst de gevaarlijkste plek was, is nu een looppad geworden. Paaltjes zorgen ervoor dat auto’s niet langer de looproute blokkeren.

De ChristenUnie is van mening dat verkeersveiligheid voor kwetsbare verkeersdeelnemers zo optimaal mogelijk moet zijn. Vandaar de inzet voor een veilige looproute. Het college van B&W wilde eerst geen medewerking geven. In een uitzending van RTV-Utrecht heeft de ChristenUnie (samen met bewoners van ’t Boveneind) laten zien waar het fout ging. Na deze uitzending kwam er schot in de zaak.

Wethouder Sanders ging ter plaatse de onveilige situatie bekijken. De heer Grootveld (bewoner van ’t Boveneind) en de heer Van Soest gaven uitleg bij een fors aantal slechte punten in de looproute. De heer Sanders werd overtuigd en daarna zijn er maatregelen genomen.

Het heeft lang geduurd. Maar de ChristenUnie is blij dat de looproute naar het centrum nu eindelijk is verbeterd. De ChristenUnie zal zich blijven inzetten voor de verkeersveiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers.

« Terug

Archief > 2009

Geen berichten gevonden