Jaarrekening 2008

vrijdag 12 juni 2009

Het huishoudboekje van Veenendaal laat voor 2008 een overschot zien van ruim 2 miljoen. Geld overhouden lijkt gunstig. Maar hebben we het zo goed gedaan of hebben we werkzaamheden niet gedaan en daardoor geld over gehouden? Dat laatste speelt een belangrijke rol.

Onze fractie geeft een compliment over de inzet van de organisatie voor dit document. De accountant heeft de goedkeurende verklaring afgegeven en daarmee kunnen we stellen dat de cijfers getrouw in de boeken zijn weergegeven.

Onze fractie heeft geconstateerd dat een fors aantal zaken financieel wordt doorgeschoven naar 2009. Tegelijkertijd weten we dat de begroting 2009 al een hoog ambitieniveau heeft. Het college neemt een uiterst forse taakstelling op zich. Eén waarvan we denken dat die niet waargemaakt wordt. We horen immers regelmatig dat zaken niet gehaald worden.

Wij spreken hier onze zorg over uit. Wij vragen het college in september aan te geven welke voorgenomen werkzaamheden in 2009 niet worden gehaald. Ons verzoek is in september een reëel beeld aan de gemeenteraad te geven.

 

« Terug

Archief > 2009

Geen berichten gevonden