ChristenUnie organiseert excursie naar Grebbeberg

maandag 27 april 2009

Op woensdagavond 6 mei a.s. organiseert de ChristenUnie Veenendaal een excursie naar de Grebbeberg. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Onder leiding van gids Kees de Heer zal informatie worden gegeven over de Grebbelinie. De rijke historie, de betekenis van de Grebbelinie in mei 1940 en ook de hedendaagse herstelwerkzaamheden komen aan bod.

De Grebbelinie staat weer volop in de schijnwerpers. De provincie Utrecht investeert veel in het herstel van deze oude verdedigingslinie, die loopt van Rhenen tot Bunschoten-Spakenburg. Ook in Veenendaal is nog genoeg te ontdekken. Zo wordt er binnenkort een kazemat hersteld.

Tijdens de jaarlijkse grebbeliniedag (zaterdag 16 mei aanstaande) worden er tal van activiteiten georganiseerd. Ook in Veenendaal. De excursie van 6 mei aanstaande (georganiseerd door de ChristenUnie) is vooral bedoeld om een introductie te krijgen. Het begin van de linie is daarvoor een geschikte lokatie. Zeker in de mei-dagen. De excursie kan dan gekoppeld worden aan een bezoek aan de erebegraafplaats en het monument. De excursie wordt geleid door Kees de Heer. Hij kan boeiend vertellen en heeft een grote kennis op het gebied van de Grebbelinie. De excursie zal zeker inspireren om op de komende Grebbeliniedag een aantal lokaties te bezoeken.

Datum: Woensdagavond 6 mei 2009
Lokatie: De plaats van verzameling is de parkeerplaats bij de Erebegraafplaats, Grebbeweg 123, Rhenen.
Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Vervoer: Wij kunnen ons voorstellen dat sommige mensen niet zelfstandig naar Rhenen kunnen komen. Voor vervoer kan in dat geval worden gezorgd. U kunt hiervoor bellen of mailen met Jolanda de Heer - Verheij: tel 0318529970, jolanda.de.heer@veenendaal.nl
Kosten: Er zijn geen kosten aan de excursie verbonden.

Ook is het niet noodzakelijk dat u ChristenUnie lid of sympathisant bent. Iedereen is van harte welkom. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Bij verdere vragen kan altijd kontakt worden opgenomen met Jolanda de Heer (ChristenUnie) T 0318529970.

« Terug

Archief > 2009

Geen berichten gevonden