Carla Dik kandidaat Europees Parlement

maandag 02 februari 2009

Carla Dik-Faber, in Veenendaal bekend als raadslid voor de ChristenUnie, is kandidaat voor het Europees Parlement. Op de lijst voor de Europese verkiezingen is zij de vierde kandidaat namens de ChristenUnie.

Op een partijcongres zaterdag 31 januari in Haarlem stelde de ChristenUnie de kandidatenlijst vast. De ChristenUnie is er trots op dat de Nederlandse 'nee'-stem de invloed van Nederland in Europa heeft doen toenemen. De partij is niet tegen Europese samenwerking, maar wil wel graag een realistische kijk op die samenwerking, en niet een te grote machtsconcentratie. ,,Europa moet anders. Europa moet eerlijk. Samenwerking waar het moet, maar geen Europese superstaat", stelt lijsttrekker Peter van Dalen.

Carla Dik heeft in Veenendaal en in de Provincie Utrecht al veel politieke ervaring. Ze werkte met name aan vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening, water en groen. Haar werk in de Veenendaalse raad leverde haar onder andere in 2008 de titel 'beste raadslid' op, op basis van een onderzoek door de Veenendaalse Krant (zij eindigde als tweede in de verkiezing van beste politicus van het jaar achter wethouder Cees Sanders). Haar kennis en ervaring wil ze nu graag inzetten in Europa. De verkiezingen voor het Europese Parlement vinden plaats op 4 juni 2009.

« Terug

Archief > 2009

Geen berichten gevonden