Veel blikjes, plastic en roestige velgen

maandag 03 november 2008

Zaterdag 1 november heeft de ChristenUnie Veenendaal in samenwerking met Stichting Veenendaal Schoon meegedaan aan Make a Difference Day om daarmee hun betrokkenheid bij dit grote landelijke evenement te tonen.

Een afvaardiging vanuit de ChristenUnie-fractie en het bestuur heeft van 13.00 tot 14.00 uur een schoonmaakactie gehouden langs de waterkant van de Grift ter hoogte van de Raadhuisstraat. Deze locatie was gekozen met het oog op de Waterschapsverkiezingen. Want één van de ChristenUnie standpunten gaat over "Water in de stad". We willen de beleving van het water op een hoger peil brengen. Geen stinkende grachten of vijvers, maar helder, schoon water.

In een uur tijd is er ontzettend veel rommel opgehaald. Langs de waterkant en in de groenstrook was een mix aan zwerfafval te vinden zoals bier- en limonadeblikjes, plastic afval en kartonnen pakken. In het water lagen schuimplaten, fietsbanden en roestige velgen. We vonden zelfs een middelgrote jerrycan waarvan het etiket aangaf dat er chemicaliën in zaten.

Automobilisten lieten hun waardering blijken met claxongeluid. Voorbijgangers spraken ons aan dat zij de opruimactie bijzonder waardeerden.
Make a Difference Day 2008: een geslaagde schoonmaakactie, de Grift ligt er weer schoon bij!

« Terug

Archief > 2008

Geen berichten gevonden