In gesprek met Veenvesters

veenvesters logo.jpg
9B - Rick Moerman ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Rick Moerman op 27 maart 2023 om 08:21

In gesprek met Veenvesters

Sanny en Rick zijn op bezoek geweest bij Veenvesters. Deze woningcorporatie beheert het grootste deel van de sociale huurwoningen in Veenendaal. Daarom vinden we het als ChristenUnie belangrijk om regelmatig contact te hebben met Veenvesters.

Tijdens het gesprek hebben we verschillende thema’s besproken. Zo hebben we het uitgebreid gehad over de nieuwbouwplannen in het Franse Gat. De eerste werkzaamheden zijn hier al begonnen, maar ook de komende jaren zullen hier nieuwe woningen gerealiseerd worden. Een goede samenwerking tussen de gemeente en de corporatie is hier van groot belang.

Daarnaast hebben we het gehad over de impact van de energiecrisis. Gemeente Veenendaal heeft haar best gedaan om mensen die moeite hebben met het betalen van hun energierekening, te helpen. Ook Veenvesters heeft dit gedaan, door de inzet van een energiebrigade en versnelde vergroening van woningen.

Ook is de samenwerking met andere woningcorporaties binnen regio Foodvalley besproken. Het woningtekort speelt niet alleen in Veenendaal, maar ook in de gemeenten om ons heen. Fijn om te zien dat er steeds meer samengewerkt wordt binnen de Foodvalley. De woningcorporaties zijn belangrijke partners om de woondeal uit te laten komen!