Zien en gezien worden

humanitas
10B Margaretha Riemens van Zetten ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Margreta Riemens-van Zetten op 31 december 2022 om 10:25

Zien en gezien worden

Raadslid Jeroen en schaduwraadslid Margreta hebben samen een werkbezoek gebracht aan Humanitas. In Veenendaal zet Humanitas zich met een team vrijwilligers in voor mede Veenendalers, die een steuntje in de rug nodig hebben. 

Foto: Anneke Hymmen (op de foto staan deelnemers en vrijwilliger van Home start, dit zijn niet Tineke en Miriam)

Coördinator Tineke en vrijwilliger Miriam hebben met enthousiasme verteld over de werkzaamheden van Humanitas o.a. over ‘Home start’. Na een intakegesprek kijkt Tineke, welke vrijwilliger past bij de vraag die gesteld is. Tineke gaf aan, dat zij het belangrijk vindt om de vrijwilligers datgene te laten doen, wat bij hen past en wat hen energie geeft. De vrijwilligers kunnen altijd bij Tineke terecht voor hulp bij de soms best wel complexe vraagstukken.  

Miriam doet al vele jaren met enthousiasme vrijwilligerswerk. En ja, soms moet Miriam buiten haar comfortzone stappen, maar dat doet ze met liefde om de ander te kunnen helpen. Uitgangspunt van Home start is het bieden van informele ondersteuning op basis van gelijkwaardigheid, te luisteren zonder een oordeel. De ander sterker maken, zodat degene het daarna weer zelf aankan.  

Wil je meer weten over Home start kijk op Home start of kijk op mamacafé. Een andere activiteit die Humanitas samen met de bibliotheek en speelotheek organiseert voor (groot)ouders van kinderen van 0-4 jaar. Elke woensdagmorgen wordt het mamacafé georganiseerd om kennis uit te wisselen over opvoeden, voor te lezen of voorgelezen te worden of gewoon lekker te kunnen spelen.  

Wil jij ook vertellen wat jij doet voor Veenendaal met jouw (vrijwilligers)werk. Neem contact met ons op, wij komen graag bij jou langs. 

Deel dit bericht

Labels: , , , , ,