Werkbezoek van Mirjam Bikker aan Veenendaal

IMG-20221108-WA0004.jpg
1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 25 november 2022 om 20:07

Werkbezoek van Mirjam Bikker aan Veenendaal

Mirjam Bikker, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, was op werkbezoek in Veenendaal. Samen met Sanny Brunekreeft, fractievoorzitter ChristenUnie Veenendaal, bracht ze twee bezoeken. Allereerst werd het Ichthus College bezocht. In gesprek met directeur Jaap van Dam en met 2 medewerkers van het zorgteam werd doorgesproken over de mentale gezondheid van jongeren. Deze is kwetsbaar, zeker na de coronaperiode. Op het Ichthus werd daar een inkijkje in gegeven. Mirjam Bikker: “we moeten oog hebben voor de gevolgen van een jaar lang minder contacten en veel zoom-les. En dat gaat over veel meer dan de lesstof, dat gaat over vorming, over zelfvertrouwen, over samenwerken. Goede begeleiding voor leerlingen op al deze punten is daarom zó belangrijk. Mooi om te zien het het Ichthus College hier werk van maakt." Jaap van Dam bracht daarnaast zijn zorg over de tijdelijke NPO-gelden over de bühne: "er is structureel geld nodig om de leerlingen goed te kunnen begeleiden"

Aansluitend vond er een ronde tafelgesprek plaats onder leiding van Burgemeester Kats. Onderwerp: lachgas. Bikker maakt zich in de Tweede Kamer hard voor een verbod hierop. Het lijkt erop dat dit verbod per 1 januari a.s eindelijk van kracht zal worden. Deze missie deelt onze burgemeester en met hem ook vele anderen. Aan tafel werd over de gevolgen van het gebruik gesproken met de politie, een vertegenwoordiger van Veenvesters, een jongerenwerk, een moeder en de gemeente. Mirjam BIkker: “Ik ben onder de indruk van de inzet van hen allemaal om lachgasgebruik terug te dringen. Maar het voelt als vechten tegen de bierkaai, zolang het verbod er niet is en zolang er geen wetgeving is die snel ingezet kan worden bij nieuwe ontwikkelingen. Het is gevaarlijke troep die ook de deur opent voor andere verslavende middelen. Neem bijvoorbeeld coke, een moeder vertelde dat haar zoon die lachgas gebruikte daarna verslaafd raakte aan coke… Goed om daarom, ook als het lachgasverbod er is, scherp te blijven op ander middelengebruik onder jongeren."

Het was een waardevol bezoek aan Veenendaal. Sanny Brunekreeft: “we hebben deze ochtend gebruikt om de tweede kamer fractie te voeden met informatie vanuit de praktijk. Informatie die nodig is om te zorgen voor goede regel- en wetgeving. Daarnaast is het belangrijke aanvullende input voor ons eigen lokale beeld van wat er speelt in Veenendaal.”

Labels: , , , , , ,